Haberler

Çorlu - Petrol Ofisi'nden 100 Kız Öğrenciye Burs

Milliyet Gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (çydd) Birlikte Yürüttüğü 'bana Beni Okula Gönder' Kampanyası Kapsamında Petrol Ofisi'nin Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Burs Sağladığı 100 Kız Öğrenciye, Düzenlenen Törenle Sertifikaları Verildi.

Milliyet Gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) birlikte yürüttüğü 'Bana Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında Petrol Ofisi'nin Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde burs sağladığı 100 kız öğrenciye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda, Petrol Ofisi'nin bölgede burs sağladığı 100 kız öğrenci için sertifika töreni düzenlendi. Törene Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Doğan Gazetecilik Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Baç, Petrol Ofisi Kurumsal İletişim Yöneticisi Selin Çınar, ÇYDD Kırsal Alan Koordinatörü Sema Murat, okul yöneticileri, burs alan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Törende konuşan ÇYDD Kırsal Alan Koordinatörü Sema Murat, ailelere genel olarak bakıldığında, erkek çocuklara karşın kız çocuklara oranla daha fazla ilgi ve alaka gözlemlediklerini söyleyerek, "Bu durum bizleri rahatsız ediyor. Küçük kızlarımızın erken yaşta anne olmalarını istemiyoruz. Küçük kızlarımız önce iyi bir eğitim alarak ayaklarının üzerinde sağlam duran insanlar olarak yetişmeli ve ondan sonra iyi bir anne olmalıdırlar. Bizim verdiğimiz bursların karşılığı yok. Devlet bile verdiği birçok bursun daha sonra karşılığını alıyor" dedi. Kız öğrencilere de seslenen Sema Murat, "Okullarınızı en iyi şekilde sahiplenerek eğitimlerinizi en iyi şekilde bitirip iyi birer birey olarak hayata atılın" dedi.

Petrol Ofisi Kurumsal İletişim Yöneticisi Selin Çınar ise yaptığı koşmasında, kurumun, bundan 70 yıl önce büyümekte ve gelişmekte olan Cumhuriyet'in enerji petrol ürünleri ihtiyacını karşılamak için kurulduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de 81 ilde, 850 ilçede ve yurdun dört bir yanında hizmet veren Petrol Ofisi'nin sosyal sorumluluğunun bilincinde olduğuna kaydeden Çınar, "Biz Petrol Ofisi olarak büyük sorumluluğumuz var, işimizi en iyi şekilde yapmak, en kaliteli yapmak ve hizmetleri sunmak. Ülkemiz ekonomisi için en yüksek değeri üretmek. Ancak sorumluluklarımız burada bitmiyor. Ülkemizin 70 yıllık bir değeri olarak, toplumsal gelişimi destek vermek kurumsal vatandaşlık görevimizdir. Sahip olduğumuz köklü değerlerimizden kaynaklanan sorumluluk bilincimiz ile toplumsal gelişime destek veriyoruz" dedi.

Petrol Ofisi'nin, 2005 yılından bu yana 'Baba Beni Okula Gönder' projesine destek verdiğini hatırlatan Selin Çınar, şöyle devam etti:

"Bu destek kapsamında bugüne kadar 500 kız öğrencinin eğitimine kaynak sağladık. Petrol Ofisi'nin kurumsal desteğine ek olarak bayilerimiz ve çalışma arkadaşlarımız da 74 öğrencinin eğitimine destek verdi. Bu, henüz ilk adım. Proje ortaklarımız Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve bu projenin öncülüğünü üstlenen Milliyet Gazetesi ile birlikte kızlarımız ve ülkemiz için daha büyük değerler sağlaya bilmeyi ümit ediyoruz. Petrol Ofisi olarak, ülkemizin ve toplumumuzun geleceği açısından büyük önem taşıyan eğitim konusunda elimizden gelen her türlü desteği sağlama arzusu ve kararlılığı içindeyiz."

Konuşmaların ardından 100 kız öğrenciye sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title