Haberler

Çocuklarına İlik Nakli Yapılması İçin Yardım Bekliyor

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Bağ-kur Emeklisi Bir Baba, İlik Nakli Bekleyen Çocukları İçin Devletten Yardım İstiyor. 2 Çocuğu Kemik Erimesi Hastalığı Nedeniyle Ölen Acılı Baba, Aynı Hastalığa Yakalanan Diğer Çocuklarının Ölmemesi İçin Uzanacak Bir Yardım Eli Bekliyor.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Bağ-Kur emeklisi bir baba, ilik nakli bekleyen çocukları için devletten yardım istiyor. 2 çocuğu kemik erimesi hastalığı nedeniyle ölen acılı baba, aynı hastalığa yakalanan diğer çocuklarının ölmemesi için uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Cizre'de 25 yıldır fırıncılık yapan 6 çocuk sahibi 51 yaşındaki Maruf Budak, 10 yıl önce Mehdi ve Veysi adlı çocuklarını kemik erimesi hastalığı nedeniyle kaybettiğini, aynı hastalığa yakalanan Emire (5) ve Semire (8) adlı kızlarının ilik nakli için hastanenin istediği parayı karşılayamadığını ifade ederek, devletin çocuklarına sahip çıkmasını istedi. Tek isteğinin çocuklarını tedavi ettirmek olduğunu söyleyen Budak, "Bundan 10 yıl önce 2 erkek çocuğumu kemik erimesi nedeniyle kaybettim. Şimdi, aynı hastalığa yakalanan kızlarına kemik iliği nakli yapılması gerekiyor. O zamanki Bağ-Kur borcumu ödeyemediğim için çocuklarımın sigortaları yoktu, ama şimdi imkanım var. Çevremden borç para alarak Bağ-Kur borçlarımı ödedim. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çocuklarımı muayene ettirdim. Burada bana, çocukların iyileşmesi için ilik nakli yapılması gerektiği, ancak hastanenin Bağ-Kur'la anlaşması olmadığı için ilik naklinin burada yapılamayacağı, ancak ücret karşılığı bunun gerçekleştirilebileceği söylendi. Ne var ki, bu ilik naklinin yapılması için 100 milyar liranın üzerinde gibi yüklü bir para isteniyor. Bunu karşılayacak gücüm yok. Tek isteğim, çocuklarımın tedavi edilip yaşamasının sağlanmasıdır. Bunun için başta cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Bağ-Kur Genel Müdürü'nden yardım bekliyorum. İki çocuğumu bu hastalık yüzünden kaybettim, diğer çocuklarımı da göz göre göre kaybetmek istemiyorum. Çocuklarımın gözümün önünde erimesini izlemek ve onların ölümünü beklemek, bir insan olarak, bir baba olarak bana vicdan azabı veriyor. Ailece kahroluyoruz, bu yüzden yemek yiyemiyoruz. Bu çocuklar, her gün yavaş yavaş ölüyor. Tedavi için gerekli parayı karşılayacak gücüm yok. Devletin çocuklarıma sahip çıkmasını istiyorum. Ben devlete karşı olan yükümlülüklerimi yerine getirdim, devlet de çocuklarıma sahip çıkarak görevini yapsın" dedi.

İlik hastalığına yakalanan 8 yaşındaki Semire ise, hasta olduğu için arkadaşlarıyla oyun oynayamadığını ifade ederek, iyileşmek istediğini söyledi.

(AB-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title