Haberler

Çivi ve Vidaya Dev Yatırım

Çivi, Vida ve Yaylık Tel Sektöründe Üretim Yapan Aslanbaş Grubu, 6.5 Milyon YTL'lik Yatırımla, Tesislerini Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (Aosb) Bir Araya Getiriyor. 2005 Cirosu 18 Milyon YTL Olan Grubun 2010 Hedefi 50 Milyon Dolar.

Çivi, vida ve yaylık tel sektöründe üretim yapan Aslanbaş Grubu, 6.5 milyon YTL`lik yatırımla, tesislerini Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi`nde (AOSB) bir araya getiriyor. 2005 cirosu 18 milyon YTL olan grubun 2010 hedefi 50 milyon dolar.

Bünyesindeki Ata Çelik ile Aslanbaş Çivi ve Tel Sanayi firmalarıyla, Adana`daki tesislerde yüksek karbonlu yaylık çelik tel ve çivi üreten Aslanbaş Grubu, geçen yıl İstanbul`daki Teknik Vida`nın yüzde 50`sini satın almıştı. Aslanbaş, kurumsallaşma ve kapasite büyütme çalışmaları kapsamında AOSB`de 12 bin metrekare kapalı alana sahip bir tesisin inşaatına başladı. 2007`nin Mayıs ayında inşaatın tamamlanmasıyla, grubun Adana tesislerindeki makinelerin bir bölümü ile Teknik Vida`nın İstanbul`daki üretim araçları taşınacak. Yeni alınacak makinelerle birlikte, AOSB`deki yeni tesisin maliyeti 6.5 milyon YTL`yi bulacak.

KAPASİTE VE İSTİHDAM ARTACAK

Aslanbaş Çivi ve Tel Sanayi Genel Müdürü Hamdi Satır, grubun yıllık 23 bin 500 tonluk üretim kapasitesinin, AOSB`deki tesislere taşınılmasının ardından 33 bin tona ulaşacağını söyledi. Şu anda 100`ü aşan çalışan sayısının da artacağını belirten Satır, ``Entegre olmak, organize bölgenin avantajlarından yararlanmak, maliyeti düşürmek ve Çin`le fiyatta rekabet edebilmek için AOSB`ye yatırım yapıyoruz. Nihai hedefimiz halka açılmak. Tüm bunlar kurumsallaşma çalışmalarımız kapsamında. Kurumsallaşmamızı tamamlamak üzereyiz`` dedi.

50 DOLARLIK İNDİRİM YETER

Satır, çivi, vida ve tel sektöründe Türkiye`nin en büyük rakibinin Çin olduğunu söyledi. Bu nedenle 2006`da küçük bir çok üreticinin kapandığını belirten Satır, ``Türkiye`de hammaddenin tonu 510 dolar, Çin`de ise 380 dolar. Çin`in maliyetlerine ayrıca 80 dolar nakliye eklenince, 460 doları buluyor. Dolayısıyla Türk firmalarının aldığı hammaddenin fiyatı 50 dolar aşağı çekilse, fiyatta sorunumuz kalmaz. Kalitede zaten Çin`den ilerideyiz`` diye konuştu.

2010 HEDEFİ 50 MİLYON DOLAR

1967`de kurulan Aslanbaş Grubu bünyesindeki Ata Çelik yılda 3 bin 500 ton, Aslanbaş Tel ve Çivi Sanayi 14 bin ton, Teknik Vida ise 6 bin ton üretim yapıyor. Grubun 2005`teki yurt içi satışları 10 milyon YTL, ihracatı ise 6 milyon dolar. Kapasite artırımı nedeniyle 2010 için konulan ciro hedefi ise 50 milyon dolar. Çivi, tel ve vida sektörünün Türkiye`deki en büyük firması olan Aslanbaş Grubu, şu anda İsrail, İsveç, Kıbrıs, Fas ve Gürcistan`a ihracat yapıyor.

Oben KIRDÖK/ADANA (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title