Haberler

"Cinci Hoca" Tutuklandı

Umudunu Yitirmiş Hastalardan İyileştirme Vaadiyle Para Alan "Cinci Hoca" Lakaplı Halil K., Kars'ta Suçüstü Yakaladı. Seri Numaraları Alınmış Paralarla Birlikte Yakalanan "Cinci Hoca", Çıkarıldığı Adli Makamlarca Tutuklanarak Cezaevine Konuldu.

Umudunu yitirmiş hastalardan iyileştirme vaadiyle para alan "Cinci Hoca" lakaplı Halil K., Kars'ta suçüstü yakaladı. Seri numaraları alınmış paralarla birlikte yakalanan "Cinci Hoca", çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Van'ın Erciş ilçesinde ikamet eden ve "Cinci Hoca" lakabıyla tanınan Halil K., Kars'ta suçüstü yakalandı. Umudunu yitirmiş 7 hastadan iyileştirme vaadiyle para aldığı öne sürülen şahıs, dün seri numaraları alınmış paraları hastalardan aldığı sırada yakayı ele verdi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk'un tutuklama talebiyle sevk ettiği nöbetçi mahkemece sorgusu tamamlanan Halil K. saat 21.30 sıralarında tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yarı felç hastalığı geçiren Ekrem Gök, bir tanıdıklarının aracılığıyla Halil K. ile tanıştıklarını söyleyerek gelişmeleri şu şekilde dile getirdi:

"Bir tanıdığımız aracılığıyla kendisiyle telefonda görüştük. Sonra iki yakınımla birlikte Van'ın Erciş ilçesindeki evine gittik. Bize cinlerinin olduğunu ve cinleriyle haber verdiğini söyledi. Cinlerin bizim iyi olup olmayacağımızı haber verdiklerini belirtti. Yarı felç hastası olduğum için iyileşme umudum yoktu. Ama benim iyileşebileceğimi söyledi. Biz sonra Kars'a döndük. İkinci görüşmemizde benden 2 bin 150 YTL istedi. Ben de parayı kendi hesabına gönderdim. Bir süre sonra 3 pet şişe içinde sıvılar

gönderdi. Bir süre kullandım, sağlığımda değişen bir şey olmadı. Bu arada yeniden görüştük ve bin 500 YTL daha istedi, bunu da hesabına gönderdim. Bu arada 2 ay önce kendisi Kars'a geldi ve benden hastalığımın tamamen iyileşmesi için 6 bin YTL daha isteyip gitti. Bu arada Kars'ta 6 kişiye daha bakmış ve onlardan da para istemiş. Bunu duyunca şüphelendim ve durumu Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk'a bildirdim" dedi.

11 yaşındaki oğlu Çölyak hastası Sinan Ali Önal ise, "Ben de kendisiyle telefonda görüştüğümde, "Bu gece cinlerime danışayım ertesi gün bilgi veririm" dedi. Bir gün sonra tekrar aradım ve oğlumun iyileşmesi için bin 50 YTL göndermem gerektiğini söyledi. Banka hesap numarasına bin 50 YTL'yi gönderdim. Bir süre sonra Kars'a geldiğinde oğluma baktı ve tam iyileşmediğini, 500 YTL daha vermem gerektiğini söyledi. Biz de diğer mağdur arkadaşlarla birlikte durumu savcılığa bildirdik ve Halil K.'yi para vermek

için Kars'a çağırdık. Savcı Osman Çabuk'un talimatlarıyla Emniyet güçlerinin önceden seri numaralarını aldığı paraları verdik. Bu sırada polis de şahsı suçüstü yakaladı" diye konuştu.

Mağdurlar ayrıca, bundan böyle tıbben umutları kalmasa bile asla bu tür şahıslara müracaat etmeyeceklerini belirterek çaresiz kaldıkları için bu yolu umut olarak gördüklerini fakat hiç kimseye tavsiye etmediklerini sözlerine ekledi.

(BA-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title