Haberler

Çilingir Sofralı Cumhuriyet Balosu

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne Bağlı Gülpınar Beldesi'nde Cumhuriyet'in 83'üncü Yıldönümünü Kutlamalarında Çilingir Sofraları Kuruldu. Atatürk Fotoğrafları ve Bayraklarla Süslenen Belde Meydanında Geç Saatlere Kadar Cumhuriyet Coşkusu Yaşandı. CHP'li Belediye Başkanı Ünal Karagöz, Uzun Yıllar Ön...

Çanakkale`nin Ayvacık İlçesi`ne bağlı Gülpınar Beldesi`nde Cumhuriyet`in 83`üncü yıldönümünü kutlamalarında çilingir sofraları kuruldu. Atatürk fotoğrafları ve bayraklarla süslenen belde meydanında geç saatlere kadar Cumhuriyet coşkusu yaşandı. CHP`li Belediye Başkanı Ünal Karagöz, uzun yıllar önce dedelerinin başlattığı geleneği sürdürdüklerini söyledi.

Cumhuriyetin 83`üncü yıldönümünde kentlerde düzenlenen balonun aksine Çanakkale`nin Ayvacık İlçesi`ne bağlı Gülpınar Beldesi`nde çilingir sofralı kutlama düzenlendi. Belde meydanındaki baloda Cumhuriyet ilk günkü gibi heyecanla kutlandı. Belde meydanı Atatürk posterleri ve bayraklarla donatıldı. Erkekler çilingir sofralarını kurarken kadınlar da Cumhuriyet etkinliklerini bir köşeden izledi. Rakı kadehleri doldurup Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü şerefine kaldıran erkekler, davul ve klarnet eşliğinde oyunlar oynadı. Beldedeki genç kızlar da harmandalı oynayarak coşkuya eşlik etti.

`BU DA KÖY BALOSU`

Beldenin CHP`li Belediye Başkanı Ünal Karagöz, kentlerde protokolün katıldığı baloların aksine beldelerinde çilingir sofralı Cumhuriyet balosunun yıllardır devam eden bir gelenek olduğunu söyledi. Başkan Karagöz, ``Cumhuriyet kurulduktan 10 yıl sonra, dönemin muhtarının 1933 yılında `Cumhuriyet bu şekilde kutlanacakmış` demesi üzerine o zamandan beri Cumhuriyet bu şekilde kutlanmış. Ramazana denk geldiği için üç yıldır kutlamalara ara vermiştik. Ancak o dönemde de gelenek unutulmasın diye halk oyunları gösterileriyle Cumhuriyeti sade bir şekilde kutlamaya devam ettik. Bu yıl yeniden geleneğimizi canlandırıp yaşattık. Bizim bu kutlamamıza, köy balosu denebilir`` dedi. Beldenin yaşlıları da ``Kendimizi bildik bileli biz Cumhuriyeti böyle kutluyoruz`` diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title