Haberler

Cibuti Uluslararası Ticaret Fuarı

Afrika pazarında büyümek ve kıtadaki ülkelerle ticari bağlar kurmak isteyen Türk şirketleri, Cibuti'deki uluslarası ticaret fuarına büyük ilgi gösterdi.

Afrika pazarında büyümek ve kıtadaki ülkelerle ticari bağlar kurmak isteyen Türk şirketleri, Cibuti'deki uluslarası ticaret fuarına büyük ilgi gösterdi.

Cibuti Ticaret Odası tarafından düzenlenen Uluslararası Ticaret Fuarı, 500'den fazla şirketin katılımıyla başkent Cibuti'de başladı.

Açılışta konuşan Cibuti Başbakanı Abdulkadir Kamil Muhammed, ülkesinin ilk defa bir uluslararası fuara ev sahipliği yaptığını kaydederek, etkinliğin ülkesinin kalkınma hamleleri için sembolik bir değer taşıdığını söyledi.

Muhammed, "Bu fuar, ekonomilerimizin entegrasyonun güçlü bir itici gücünü teşkil ediyor ve çeşitli sektörlerde uluslararası deneyimden faydalanmak için bir fırsat." dedi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Cibuti Ticaret Odası Başkanı Musa Duwaleh de yüksek katılımın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "250 şirket bekliyorduk ancak 500'den fazla şirket katılım gösterdi." diye konuştu.

Fuara katılan Türk şirketi Taflan Un'un Satış ve Pazarlama Müdürü Türkan Tulum, Afrika'nın 24 ülkesine satış yaptıklarını kaydederek, fuara katılım amaçlarının daha fazla müşteri ile iletişim kurmak ve ağlarını genişletmek olduğunu dile getirdi.

İnşaat ve enerji alanında faaliyet yürüten Marland'ın Genel Müdürü Tolga Çapraz ise şu anda müşteri tabanlarının Cibuti'de olduğunu belirterek, Afrika pazarına girmeyi özellikle de Etiyopya ve Doğu Afrika pazarlarına açılmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye, Japonya, Fransa, Cibuti, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Somali, Kanada, Etiyopya ve Mısır gibi ülkelerden şirketlerin katıldığı fuar, 7 Aralık'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Etiyopya Afrika Cibuti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title