Haberler

CHP'lilerden Alternatıf 19 Mayıs Kutlaması

-mersin'de CHP İl örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı alternatif bir etkinlikle kutladı.

-mersin'de CHP İl örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı alternatif bir etkinlikle kutladı.

CHP, Mersin Valiliği'nin hazırladığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programının sönük olduğu gerekçesiyle ayrı bir 19 Mayıs kutlama etkinliği düzenledi. CHP'liler, öğle saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde bulunan CHP Mersin İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile İsa Gök, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Uğur Yıldırım, CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Etkinliğe İşçi Partisi üyeleri, bazı sendikalar, dernekler ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

İl binası önünde davul-zurna eşliğinde halay çeken CHP'liler, buradan Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdüler. Burada bir konuşma yapan Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'de kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda iki büyük ayıbın yaşandığı söyledi. Birinci ayıbın Atatürk Anıtı'na konulan çelenklerin kaldırılıp, yerlere atılması olduğunu belirten Atıcı, "İkinci büyük ayıp ise İstiklal Marşı öncesinde Atatürk'e, şehitlere, silah arkadaşlarına bir saygı duruşunu bile çok gördüler. Atatürk'ün adını her yerden silmek istiyorlar. Her yerden kaldırmak istiyorlar. Biz cumhuriyetçi insanlar olarak alanlarda olduğumuz sürece hiçbir zaman buna izin vermeyeceğiz" dedi.

KARPUZ GÜZELLİK YARIŞMASINA ÇEVİRDİLER

Milletvekili İsa Gök ise Türkiye'de bir karşı devrimin başladığı ve artık kurumsallaştığı iddiasında bulundu. 19 Mayıs'ın özünün devrim, emperyaliste başkaldırış ve Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayan Gök, "Bugün bu bayramı festivale, karpuz güzeli yarışmasına çevirenler hesabını verecekler. Bu karşı devrimin farkındayız. Burada başka sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler var. Bu tepki antiemperyalist bir cephedir. Bu cephe bir direniş cephesi olmak zorundadır. Belki çoğunluk değiliz ama çoğunluk olacağız. Devrimcilik direnmektir, korkmamalıyız. Dişe diş, göze göz, kanımızı vermekten korkmamalıyız. Sorumlu olduğumuz ecdadımız var. Sorumlu olduğumuz Çanakkale şehitleri var. Bu bayraktan, bu topraktan herkes sorumludur. Bu sorumluluk ölmek gerektiriyorsa ölmelisiniz. Direnmek gerektiriyorsa direnmelisiniz. Devrim başka türlü yapılmaz. Antiemperyalist mücadele yumrukla olur, dirençle olur, dişe diş olur"diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik halk oyunları gösterileriyle son buldu. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Aytuğ Atıcı 19 Mayıs Mersin Politika Güncel Haberler

title