Haberler

CHP'li Çıray'dan Hükümete Eleştiri

Chp İzmir Milletvekili Aytun Çıray, seçim bölgesinde düzenlediği basın toplantısında hükümetin terör politikasını eleştirerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Avatar' benzetmesinde bulundu.

Chp İzmir Milletvekili Aytun Çıray, seçim bölgesinde düzenlediği basın toplantısında hükümetin terör politikasını eleştirerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Avatar' benzetmesinde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili, 2'nci bölge 5 sıra adayı Aytun Çıray, Kordon Otel'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Terör akrep gibidir onu sırtında taşıyanları sokar" sözlerini hatırlatarak, "Keşke o kadarla sınırlı kalsaydı. Terörü ve teröristi sırtında taşıyan bunu hak etti, der geçerdik ama sadece temmuz ayından bu yana 150 şehit verdik. Aslında çözüm süreci hiç olmadı" dedi.

"PKK'NIN YARI DEVLET OLMASINA GÖZ YUMULDU"

CHP'li Aytun Çıray, AK Parti'nin terör politikasını şu sözlerle eleştirdi:

"Olan şey seçimlere endekslenmiş barış ve çatışma süreçlerinin birbirini takip etmesinden başka bir şey değildi. Kısacası AKP'nin bu çıkara dayalı ırkçı ve mezhepçi siyasetleri sonucunda 2002 yılında duran kan yeniden akmaya başladı. 7 Haziran'dan sonra PKK'nın tırmandırdığı elim terör hadiselerinin saray zorbası ve avatarı Başbakan tarafından kamu düzeninin bozulması olarak tanımlanmaktadır. PKK'nın yarı devlet olmasına göz yuman AKP hükümetleridir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında ABD Başkanı Obama'dan randevu alamadığını öne süren Çıray, şu eleştirilerde bulundu:

"Saray muktediri sadece içeride değil dışarıda da yalnızlaşmıştır. Mesela Saray muktediri bütün girişimlerine rağmen bu yılki Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarında Obama'dan randevu alamamıştır. Putin kendisini cami açılışına davet ettikten hemen sonra Suriye'de IŞİD'i bombalamaya başlamıştır. Bunun anlamı açıktır. Sarayın sifonu Putin'le paslaşarak çekilmektedir." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Davutoğlu Aytun Çıray İzmir Politika Güncel Haberler

title