Haberler

CHP 32. Olağan Kurultayı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bugünkü Kurultayda Diğer Kurultaylardan Farklı Olarak Çok Yoğun Bir Katılım Gerçekleştiğini Belirterek, "Bu Kurultay Hepimize Particilik Dersi, Siyaset Dersi Vermiştir. Umarım Bu Kurultay CHP'ye Akıl Fikir Verenlerin, İstikamet, Yol Çizenlerin CHP Gerçeğini Daha Doğru Bir Şekilde Değerlendirmelerine Bir Katkı Yapar" Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugünkü kurultayda diğer kurultaylardan farklı olarak çok yoğun bir katılım gerçekleştiğini belirterek, "Bu kurultay hepimize particilik dersi, siyaset dersi vermiştir. Umarım bu kurultay CHP'ye akıl fikir verenlerin, istikamet, yol çizenlerin CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar" dedi.

CHP lideri Baykal, seçim sonucunun açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşmayı yaptı. Kurultayda kendisine verilen desteğin sadece kendisi açısından değil, CHP açısından, CHP'nin uğrunda mücadele ettiği ilkeler, hedefler ve değerler açısından da çok büyük değer taşıdığını belirten Baykal, "CHP'nin böyle büyük bir çoğunlukla yürütmekte olduğumuz politikanın arkasında durduğunun bu seçimde, böyle bir oyla kanıtlanmış olması bizim mücadelemize büyük bir katkı yapacaktır" dedi.

CHP'nin bu seçimde de görüldüğü gibi bütünleşmiş, kenetlenmiş, kaynaşmış, her türlü tartışmanın ötesinde bilinçli bir örgütün desteğiyle ayakta durduğunun bir kez daha kanıtlandığını kaydeden Baykal, bir partinin büyük tartışmaların, çekişmelerin ötesinde, böyle bütünleşmiş bir manzara göstermesinin çok önemli olduğunu söyledi. ''Biz büyük iç tartışmaların içinden geçmiş bir partiyiz" diye konuştu.

Kurultayın büyük sürprizler beklenmeden toplandığını vurgulayan Baykal, "Alışılmış türden heyecanlar, çekişmeler yaşanmıyor diye birileri neredeyse bu kurultaya hafif dudak büker haldeydi. Bu kurultay Türkiye'nin çok büyük ilgisini çekmiştir. Burada benim tanık olduğum hiçbir toplantı bugün CHP kurultayının gerçekleştirdiği yoğun katılımı, coşkuyu, güçlü bir CHP tablosunu ortaya koymamıştır" şeklinde konuştu.

CHP'nin halkın umudunu, heyecanını toplayan bir çekim merkezi olduğunu, bu kurultayda bir kez daha gösterdiğini belirten Baykal, bu tablonun ortaya çıkmasında katkısından dolayı parti örgütüne teşekkür etti. Baykal, her kurultayın bir siyaset akademisi, semineri olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sadece sizler için değil, bizler için de, aday olan insanlar için de bu kurultay çok büyük bir akademi, seminer olmuştur. Hepimiz bu kurultayı yaşadıktan sonra umut ediyorum bundan sonraki kurultaylarda, çalışmalarımızda, söyleyeceğimiz sözlerde biraz daha dikkatli oluruz. Ortaya koyacağımız iddialarda biraz daha dikkatli oluruz. Birbirimiz hakkında hüküm verirken, birbirimizi suçlarken, belki biraz daha birbirimize saygı gösteren bir anlayış içine girmek gerektiği dersini bu kurultaydan almış oluruz.

Bu kurultay hepimize ders vermiştir. Particilik dersi, siyaset dersi vermiştir. Kendi başımıza kapalı odalarda iç dünyamızı temel alarak, eşi dostu arkadaşı bir araya getirerek koca bir ülkeyi, koca bir partiyi haksız ithamlara maruz etmek, haksız ithamların zeminine çekmek gibi yaklaşımların ne kadar çocuksu, ne kadar gerçeklik temelinden uzak, ne kadar söyleyenler için yaralayıcı olduğunu belki bu kurultay hepimize öğretmiş oldu." Konuşmasında, karşısına çıkan adaylar ve muhaliflere de atıfta bulunan Baykal, "CHP şunu yapsın, CHP bunu yapsın. Bunu kim söylüyor, o kavganın içinden çıkan insanlar mı söylüyor? Hayır köşesinde ona öyle gözüküyor, ona öyle geliyor. Bu arkadaşlar da bir hüküm veriyorlar. Niye böyle yapıyorlar diye bizi anlamaya çalışın. Kolayca suçlamaya kalkmayın, anlamaya çalışın. Umarım bu kurultay CHP'ye akıl fikir verenlerin istikamet, yol çizenlerin de CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar" dedi.

Kurultayda verilen kararın kendisine güç katmanın yanı sıra büyük bir sorumluluk da yüklediğini kaydeden Baykal, bütün gücüyle verilen görevi yapmaya çalışacağını söyledi. Parti içinde yaşanmış tartışmaların, çekişmelerin, sürtüşmelerin ülkenin güç bir noktaya geldiği görülerek partililerce bir kenara itildiğini, her türlü ayrışma duygusunun aşıldığını belirten Baykal, kendisine destek verenlere şükranlarını sunduğunu söyledi. Baykal, yarın yapılacak Parti Meclisi seçimine ilişkin de 'kaynaşma ve dayanışmayı gerçekleştirmek için üzerine düşen görevi şartların elverdiği ölçüde yerine getirmeye gayret edeceğini' vurguladı.

Konuşması sırasında partililerin zaman zaman "Başbakan Baykal" şeklinde slogan attıkları Baykal, konuşmasını, "Türkiye'ye, CHP'ye, Mustafa Kemal Atatürk'ün eserlerine, ilkelerine sahip çıkacağız" sözleriyle bitirdi. Baykal, daha sonra partililerin yoğun sevgi gösterileri eşliğinde salondan ayrıldı.

(MÜG-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title