Haberler

Çelebi "Bu Torba Yasası Olmaktan Çıktı Çuval Yasasına Dönüştü"

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi AK Parti'nin Torba Yasasının Önce Çuvala Sonra Da Harala Döndügünü Söyledi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun "Torba yasasına karşı genel direniş" adı altında İzmit'te gerçekleştirdiği ve yaklaşık 2 bin kişi katıldığı protestoda, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi AK Parti'nin torba yasasının önce çuvala sonra da harala döndügünü söyledi.

İzmit'te bu tür protestoların gerçekleştirildiği yürüyüş Yolu'nun başlangıç noktasındaki Merkez Bankası önünden başlayan protesto yürüyüşüne DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve DİSK Başkan Vekilleri Ali Cancı ve İsmail Yurtseven ile sayıları iki bini bulanan işçiler katıldı.

Yürüyüş Yolu boyunca sendika genel başkanları ve işçiler "Torba yasası ile haklarımız çalınıyor", "İnadına DİSK inadına sendika", "AK Parti al ,torba yasanı başına çal" şeklinde sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında çok sayıda çevik kuvvet ekipi önlem aldı.

Burada yaptığı konuşmada torba yasasının adı olduğunu fakat kendisinin olmadığını söyleyen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Emeğin haklarına yönelik yeni bir saldırı dalgası ile karşı karşıyayız. Bu saldırının adı bellidir. Saldırının adı da torba yasadır. AK Parti'nin torba yasası önce çuvala sonra da harala döndü." dedi.

Torba yasasının içeriğinin karışık olduğunu söyleyen Süleyman Çelebi, "Uzun zamandan bu yana üzerimizde "İstihdam Strateji Belgesi" diye bir heyula dolaşıyor. Adı var kendi yok. Ama kanunlara sızıyor. Torbalar giriyor. Bu torba yasasının içeriği karışık. Her adımında haklarımızdan bir şey alıp götürüyor. Biz bu heyulayı tanıyoruz. AK Parti hükümeti, ne zaman istihdam yaratmaktan, işsizlik ile mücadeleden bahsetse, altından sermayedarlara teşvik çıkıyor. Ne zaman işsizlikle mücadeleden bahsetse altından yen hak gaspları gündeme geliyor." diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin konuşmasının ardından gurup sessiz bir şekilde dağıldı.

(Kocaeli),(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title