Haberler

Çay Toplayan Gürcü İşçileri Kemençe ile Motive Ediyor

Çay toplayan Gürcü işçileri kemençe ile motive ediyor Rizeli Sedat Papaker, çay hasadında çalıştırdığı Gürcü işçilerden daha fazla verim almak için çay bahçesinde kemençe çalıyorRİZE - Rizeli Sedat Papaker'in, çay hasadında çalıştırdığı Gürcü işçilerden daha fazla verim almak için bulduğu...

Çay toplayan Gürcü işçileri kemençe ile motive ediyor

Rizeli Sedat Papaker, çay hasadında çalıştırdığı Gürcü işçilerden daha fazla verim almak için çay bahçesinde kemençe çalıyor

RİZE - Rizeli Sedat Papaker'in, çay hasadında çalıştırdığı Gürcü işçilerden daha fazla verim almak için bulduğu ilginç çözüm dikkat çekiyor.

Rizeli Sedat Papaker, bir çok Rizeli'nin yaptığı gibi çay hasadında gündelik karşılığı Gürcistan'dan para kazanmak için Rize'ye gelen Gürcü işçileri çalıştırıyor. Bir işçi günde ortalama 250 kilo yaş çay yaprağı hasat ederken Papaker bulduğu ilginç bir yöntem ile bir işçinin günde 300 kilo yaş çay yaprağı toplamasını sağladığını iddia etti. Papaker, Gürcü işçilerin performansını arttırmak için Gürcüler'in kültüründe de yeri olan Kemençe'yi kullanıyor. Gürcü işçiler çay toplarken, Papaker de çay bahçesinde kemençe çalıyor.

Papaker kemençenin sesini duyan işçilerin daha bir istekli ve şevkle çay topladıklarını belirterek, "Bir işçi günde ortalama 250 kilo çay topluyor. Çay hasadı uzun süren zor bir iş. Saatlerce aynı şeyi yapınca insan sıkılabiliyor. Bu nedenle bende işçilerin moralini lüksek tutmak için onlara günde iki saat kemençe çalıyorum. Kemençe çalmaya başladıktan sonra işçilerin performansının da arttığını tespit ettim. 250 kilo çay toplayan bir işçi kemençe dinleyince 300 kiloya yakın çay topluyor" dedi.

Yaşar Papaker ise yaptığı açıklamada, "Gürcü işçilere iş yaptırmak zor. Bir nevi sürekli denetlemeniz ve onlarla konuşmanız gerekiyor. Sedat ise ilginç bir yöntemle onları motive edip yüksek oranda çay toplatıyor" ifadelerini kullandı.

Gürcü Saşa Aguva isimli çay işçisi ise yaptığı açıklamada, "kemence eşliğinde çay toplamak iyi oluyor. Sedat çalıyor, biz topluyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gürcistan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title