Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Nenediyle Kadifekale Şehitliği'nde Bir Tören Düzenlendi. Törende Şehit Aileleri ve Komutanlar Gözyaşlarını Tutamadı. Şehitlikteki Törene Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök de Katıldı. Tören Sonrası Bir Gazetecinin Cumhurbaşkanlğı Adaylığı ile İlgili Sorusu Üzerine Özkök, "Bunları Nereden Çıkarıyorsunuz? Bunlar Gazetecile...

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nenediyle Kadifekale Şehitliği'nde bir tören düzenlendi. Törende şehit aileleri ve komutanlar gözyaşlarını tutamadı. Şehitlikteki törene Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök de katıldı. Tören sonrası bir gazetecinin cumhurbaşkanlğı adaylığı ile ilgili sorusu üzerine Özkök, "Bunları nereden çıkarıyorsunuz? Bunlar gazetecilerin çıkardığı söylemler. Benim bu konuyla ilgim yok" dedi.

18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle İzmir Kadifekale Şehitliği'nde bir tören düzenlendi. Törene Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir Vali Vekili Celalettin Eran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Türk Harp Malulü Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Volkan Kaya, siyasi parti üyeleri ve dernek başkanları, askerler, polisler ve şehit yakınları katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından saygı atışı ile İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Törende Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı adına konuşma yapan Yarbay Uğur Mutlu, "Bu yüce vatan büyük şehit kanlarıyla destan yazılarak kurulmuştur. Şehitlerimiz Çanakkale Savaşı ile bu vatanı kurmaya başladıklarında yeryüzünde inşa ettikleri gibi yeraltında da bir vatan kurdu. Türkler bugün albayrak altında özgür olarak yaşıyorsa bunu şehitlerimize borçludur. O şehitler ki bu vatanı düşman istilasından, bu milleti zülüm ve felaketlerden korudu. Bu vatan şehitlerimizin emanetidir ve şehitlerimizin emanetine asla ihanet etmeyeceğiz. Siz şanlı şehitlerimiz bu vatanın topraklarını al kanlara boyayarak kurtardınız. Size yemin ediyorum ki sizden aldıklarımızı vatana karşı vazifemizi yaparak ödeyeceğiz" dedi.

Törenden sonra İzmir Valisi Vekili Celalettin Eran şehitlik defterini imzaladı. Daha sonra Vali Vekili Celalettin Eran, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Ege Ordu Komutanı Şükrü Sarıışık, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve askeri erkan bir imam eşliğinde şehit mezarları başlarında dua okudu. Yapılan duaların ardından vali vekili ve askeri heyet şehit mezarlarına birer birer "Siz toprağa değil kalplere gömüldünüz" yazılı karanfil bıraktı.

(KA-YK-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title