Haberler

Çanakkale Belediyes'ine Ziyaret

Güncelleme:

Balıkesir ve Karşıyaka belediyesi yetkilileri, Çanakkale Belediyesi'ne ziyarette bulundu.

Balıkesir ve Karşıyaka belediyesi yetkilileri, Çanakkale Belediyesi'ne ziyarette bulundu.

Karşıyaka Belediyesi'nden gelen heyet, belediyeler arası teknik, sosyal ve kültürel projelerin paylaşılması amacıyla Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği

(ÇAKAB) tarafından yürütülen Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Projesi kapsamında, Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi ile Geri Dönüşüm Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, projenin başlangıç aşamasında halkın bilgilendirilmesi, ayırma ve toplama çalışmaları hakkında konuklarına bilgi verdi.

Heyet daha sonra Kemel Köyü Doğantepe Mevkisi'ndeki Düzenli Depolama Alanı'na gelerek, işletmeyle ilgili bilgi aldı.

Balıkesir Belediyesi ve Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği (BAÇEYÖB) teknik elemanları da, 7 belediye ve mücavir alanlardaki köylerde çöplerin toplanması, taşınması ve bertarafını içeren bir yönetim sistemi projesi olan ÇAKAB tarafından yürütülen proje, kapsamında belediyeyi ziyaret etti.

Yetkililer, Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi'nin bir benzerinin, Balıkesir Katı Atık Yönetim Projesi'nin Balıkesir Belediyesi'nde de başlıyor olmasından dolayı ziyareti gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Teknik gezilerin ardından kente gelen konuklar, ilin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı da buldu.

-24 Kasım Öğretmenler Günü-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Laçiner, mesajında, "Bilimin ışığında genç nesiller yetiştirmek, Cumhuriyetimizin ve ülkemizin teminatı olan gençlerimizi topluma kazandırmak için vatanın dört bir yanında fedakarca çalışarak, bu ulvi görevi yerine getiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Belediyesi Sedat Laçiner Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title