Haberler

Can çekişen atın başında saatlerce bekledi, asıl katliamı sonradan fark etti! 300 tavuk telef olmuş

Güncelleme:

Erzincan'da bir hayvansever, yol kenarında can çekişen bir at gördü. Atın kaderine bırakıldığını fark eden adam kargalar gözünü oymasın diye başında saatlerce beklerken yakındaki kümeste de 300 tavuğun telef olduğunu gördü. Hayvansever gözlerine inanamazken kümes sahibi, vicdansız kiracısından şikayetçi oldu.

Erzincan'da ahır kiralayarak 300 tavuk ve 1 at bakmak isteyen kişi iddiaya göre hayvanlara 15 gündür bakmayı bırakarak kaderine terk etti. Aç ve susuz kalan tavuklar ölürken at can çekişir halde bulundu. Hayvansever bir vatandaş tarafından fark edilen ata ot ve su verilirken ahır sahibi kiracısından şikayetçi oldu.

Olay, Erzincan'ın Keklikkayası Mahallesi'nde meydana geldi. Ali Nazir Tanrıverdi, ahırını tavuk beslemesi için R.K. isimli kişiye kiraya verdi. Ancak R.K.'nın ahıra bıraktıktan sonra bakmadığı 300 tavuk telef olurken, can çekişen atı ise Özgür Tanrıverdi fark etti. Ahırda bulunan atın bakımsızlıktan can çekiştiğini gören Tanrıverdi, ot ve su vererek hareket etmesini sağladığı atın gözlerini kargaların oymaması için yetkililer gelene kadar başında saatlerce bekledi.

Can çekişen atın gözlerini kargalar oymasın diye saatlerce başında bekledi

"MAĞDURUM, MAHKEMEYE VERDİM"

Ali Nazir Tanrıverdi, "Ahırımı kiraya verdim, adam getirdi tavuğunu ve atını içeri doldurdu. Gelip bakmadı, hepsi kırılmış. At da ölüyor, mahkemeye verdim. Mahkemeden celpte gelmedi. Ben mağdur oldum. Arazimi kiraya verip gideceğim ama beni mağdur etti" diye konuştu.

Can çekişen atın gözlerini kargalar oymasın diye saatlerce başında bekledi

"CANLIYA SAHİP ÇIKMAYAN ÖLÜYE ZATEN SAHİP ÇIKMAZ"

Can çekişen atın başında bekleyen köy sakinlerinden Özgür Tanrıverdi ise, "At bu hale bakımsızlıktan gelmiş. Vatandaşın birisi geliyor, komşumuzun ahırını kiralıyor. İçeride bir sürü tavuk var, at var fakat 10-15 gün buraya uğramamış. Bizde veteriner arkadaşa gösterdik bu atı, açlıktan bu hale gelmiş bu hayvan. Günlerce içeride kapalı kalmış. Biz de geldik bir şeyler verdik ama şu anda can çekişiyor. Böyle olmaması lazım, ilgili kişi kimse eğer bir şekilde cezalandırılmalı. Şimdi oradan da kokudan geçilmiyor. 300 tane tavuk ölmüş, leşler üst üste. Adam ölülere sahip çıkmıyor. Canlıya sahip çıkmayan zaten ölüye de sahip çıkmaz. Endişeliyiz. Şimdi bu atla ilgileniyorum, üstüm başım berbat oldu. Bırakıp gidemiyorum. Kargalar gelip gözlerini kakmaya çalışıyor. Sabahtan beri buradayım, başında bekliyorum. Şimdi belediyeyi aradım, gelip alacaklar" diye konuştu.

Olay yerine gelen Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, telef olan tavukların bulunduğu ahırda incelemede bulundu.

Can çekişen atın gözlerini kargalar oymasın diye saatlerce başında bekledi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Erzincan Haberler

500

Yorumlar (72)

KARA iBiK:

Insana bile acima duygusunu kaybeden zavallilarin hayvanlari gözden cikarmasi yadirganabilir mi? Kocaeli''ndeki hastane önü drami örnegin. Bu millet MUTANTLASMIS, seytanin usaklari olmuslar, zira Seytan''in kendisi bile bu kadar zalim degildir.

35
2
yanıtYanıtla
SUSKUN:

o kişiyi bulup gerekli en ağır cezayı vereceksin sonucta orada bulunan hayvanlarda can sonuçta

35
0
yanıtYanıtla
de:

Belki adama bir şey oldu, belki korona diye karantinaya aldılar. Keşke adamı da bir araştırıp neden gelmediğini yazsaydınız.

23
8
yanıtYanıtla
AD:

BETER OLSUN HİÇMİ YAKINI YOKTU GÖNDEREMEDİ.

yanıt5
yanıt1
tugra:

Devletten destek almak için yapıyorlar. parayı alıp ortadan kayboluyor. devletin mantığı bu gelip kontrol etme yok denetim yok. parayı su gibi harcıyor

29
2
yanıtYanıtla
ADSIZ:

EVET AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ BİRİLERİNE DESTEK VERİYORLAR. GÖSTERMELİK BİR YER YAPIP ORTADAN KAYBOLUYORLAR. KİMSE ARAYIP SORMUYOR. BİZİM VERGİLERİMİZİ AYNEN BÖYLE ÇARÇUR EDİYORLAR

yanıt10
yanıt0
Vatandaş:

İyide bu üçyüz tavuk kendine neden zarar versin desteklemeden para aldı tavukları gösteriş için aldı geriye kalan parayı yiyecek insanın aklı duruyor

30
0
yanıtYanıtla
yorumcu:

haram zıkkım olsun bunu yapanların da bu hayvanları bu hale getiren hayvan altı varlıkların da !

yanıt1
yanıt0
mustafa:

devlet ten kredi alabilmek için işletmeyi kuruyorlar sonra ilgilenmiyorlar bir çok yerde var bu olay, devletin de kredi verdikten sonra takip etmesi gerekiyor.

28
0
yanıtYanıtla
Zalim toplum:

Allah kurani kerimde soyle buyurmustur ! Aallah zalim bir toplumu dogru yola ulastirmaz !

20
3
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title