Haberler

Cami Gölgesinde Şehitlik Anıtı

Eskişehir’in Çifteler ilçesinde yaşayan vatandaşlar, meydanında bulunan anıt ile vatan savunması için hayatını kaybeden şehitleri hiçbir zaman unutmuyor.

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde yaşayan vatandaşlar, meydanında bulunan anıt ile vatan savunması için hayatını kaybeden şehitleri hiçbir zaman unutmuyor.

İlçe merkezinde bulunan bir parkın içine yapılan şehitlik anıtı ile Çiftelerli şehitler hiçbir zaman unutulmuyor. 2015 yılında yapılan bu şehitlik anıtı üzerinde, 1976 yılında F-100C ile atış görevi uçuşu esnasında Katran dağına çarparak şehit olan Yunus Baykal'dan, 2015 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinin kırsal kesiminde PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Muhammed Tufan'a kadar olan tüm Çifteler ilçeli şehitler bulunuyor. Ülkemizde yaşanan olaylarda şehit olan polis ve askerlerin isimlerinden oluşan bu anıt, bir mermerin üzerine şehitlerin ismi, vefat ettiği şehir ve yılları yazıyor. Belediye Başkanı Metin Özen tarafından yaptırılan ve daha önce başka bir bölgede duran anıt, şimdilerde ise Çifteler Merkez Çarşı Camisinin gölgesi altında bulunuyor. Meydanda bulunan anıt ile yaşanan olaylarda şehitlik mertebesine ulaşan Çiftelerli vatandaşlar hiçbir zaman unutulmuyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Diyarbakır Eskişehir Çifteler Lice Yaşam Haberler

title