Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Sorunların kaynağı da çözümü de eğitimdir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Sorunların kaynağı da çözümü de eğitimdir. Sorun varsa eğitimde, sorun var demektir. Eğer sorunlar kalkıyorsa eğitim sorunu da çözülmüş demektir" dedi.

Bakan Çelik, Viranşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde, ilçenin sorunlarının ele alındığı toplantıda muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve daire amirleriyle biraraya geldi.

Faruk Çelik, yeni başlayacak eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, eğitimde öğretmenlere, idarecilere, ebeveynlere sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Çocukların sevgi merkezli büyümeleri gerektiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Bizim çocuklarımız bu güzel topraklarda neden sevgi merkezli, esaslı büyümezler, yetişemezler, her Viranşehirli, her Urfalı bunu kendisine sormak zorundadır. Yunus Emre'yi yetiştiren bu topraklarda, bu coğrafyada neden bu sevgiyi, saygıyı ihmal ederiz. Dayanışmayı ihmal ederiz. Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi bağrından çıkaran bu coğrafyada, bu şiddet nedir? Tahammülsüzlük, hoşgörüsüzlük nedir? Bunu mutlaka sorgulamamız gerekiyor. Sorunların kaynağı da çözümü de eğitimdir. Sorun varsa eğitimde, sorun var demektir. Eğer sorunlar kalkıyorsa eğitim sorunu da çözülmüş demektir. Onun için bu eğitim öğretim yılında, geleceğin nesillerini yetiştirecek olan sizler, bizler hepimiz, üzerimize düşen görevi yerine getirme konusunda kesinlikle ihmalkar davranmamalıyız."

-"2002'DE YILDA 2 KEZ HASTANEYE GİDEN ŞİMDİ 8 KEZ GİDİYOR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Çelik, Türkiye'deki ilaç giderlerine değindi.

Bu konuda israftan kaçınılmasını isteyen Bakan Çelik, 2002'de yılda ortalama 2 kez hastaneye giden vatandaşların şimdi 8 kez gittiğini belirterek, şöyle dedi:

"Helal hoş olsun, hastaneye gitsin vatandaşımız, tedavi olsun. Ama suistimale de fırsat vermeyelim, israfa fırsat vermeyelim. Öyle ülkeler var ki 2 yıl sonra ancak ilaç parasını ödeyebiliyor ilaç firmalarına. Gelişmiş ülkelerin tümü krizde, tümü sıkıntıda. Ama biz Allah'a şükür vatandaşımıza açmışız hastanelerin, eczanelerin kapılarını. Buna karşı da vatandaş olarak duyarlılığımızı, sorumluluk bilincimizi kaybetmememiz gerekiyor."

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title