Haberler

Çağlayan: Antalya, Turizm Yatırımları Açısından Bitti

Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan, MTB'nin düzenlediği etkinlikte, "Antalya, turizm yatırımları açısından bitti. Bu yüzden artık Türkiye'nin kitle turizmi denince akla gelecek kenti, Mersin'dir." dedi.

Mersin'de incelemelerde bulunan Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan, Mersin Ticaret Borsası'nın(MTB) düzenlediği etkinlikte Antalya'nın turizm yatırımları açısından bittiğini belirterek, "Bu yüzden artık Türkiye'nin kitle turizmi denince akla gelecek kenti Mersin" dedi.

Mersin Ticaret Borsası (MTB), Türkiye'de en büyük bin şirket arasına giren firmalar ve onur kurulu için Hilton Otel'de bir toplantı düzenledi. Toplantıya Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkmenistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Besimmırat Hocamammedov, Denizcilik Bakanı Meylis Mutdikov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, işadamları ile davetliler katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan MTB Başkanı Özdemir, 1926 yılında kurulan borsanın, bugün Türkiye'deki en büyük borsalardan birisi haline geldiğine belirterek, "Borsamız işlem hacmi itibariyle 113 borsa arasında 7'inci sıraya gelmiştir. İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yapılan araştırmaya göre, 2010 yılında Türkiye'de en büyük bin sanayi kuruluşu içine Mersin'den 8 girmiş. Bu firmalarımızın başarısı, Mersin'in başarısıdır" dedi.

Vali Güzeloğlu da, Türkiye'nin büyük yürüyüşünde Mersin'in katkı koyan bir yapıya sahip olduğunu kaydederek "Mersin sürekli gelişiyor. Her zaman kendini yenileyerek, günümüz şartlarına göre kendini güncelliyor" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Çağlayan, Mersin'in çevresindeki illere göre daha avantajlı bir konuma sahip olduğunu söyledi. Bu avantajını kullanarak, kentin teker teker mevcut potansiyellerini harekete geçireceğini kaydeden Çağlayan, şunları söyledi:

"Antalya, turizm yatırımları açısından bitti. Bu yüzden artık Türkiye'nin kitle turizmi denince akla gelecek kenti, Mersin'dir. Ancak turizmdeki çalışmaların başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için ulaşım koşullarının geliştirilmesi gerek. Bu kapsamda D-400 Karayolundaki çalışmalara en kısa sürede başlayacağız. Öte yandan da Akdeniz Sahil Yolu ile ilgili çalışmaları en kısa sürede bitirmenin hesabını yapacağız. Bildiğiniz gibi, bölgenin ihtiyaç duyduğu, Mersin için ise olmazsa olmaz olan Çukurova Havalimanı'nın ihalesi de yapıldı. Tüm bu unsurları birleştirdiğimizde, Mersin'in ulaşım sıkıntısı çözülmüş olacak. Buradaki yatırımlar teker teker artacak. Kent, adeta parlayan bir yıldız gibi dikkat çekecek. Tarsus-Kazanlı Turizm Projesiyle kente turizm amaçlı 8 bin yatak kapasitesi kazandırılacak. Turizm yatırımlarının sadece Tarsus çevresinde sınırlı kalmayacak. Sırayla Erdemli, Silifke ve Anamur sahillerinde de turizm yatırımlarını artırmak için adım atmaya başlayacağız. Mersin'in adeta altını üstüne getireceğiz."

Çağlayan, konuşmasının ardından beraberindeki Türkmenistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Besimmırat Hocamammedov, Denizcilik Bakanı Meylis Mutdikov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ile 2010 yılında ilk bine giren Mersinli firmalara plaketlerinin yanı sıra MTB'nin Onur Kurulu Üyeliğine seçilen Abdülkadir Gürüz, Mehmet Sönmez, Yüsef Danon ve Zafer Aral'a sertifikaları da verildi. Çağlayan, etkinliğin ardından Ankara'ya gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Politika Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title