Haberler

Büyükşehir 'Çevreci' Belediye

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Temiz ve Sağlıklı Yaşam İçin Çevre Hizmetlerine Büyük Önem Veriyor. Katı Atık Depolama Tesisi, Kent Park Gibi Önemli Projeleri Gündeme Getiren Büyükşehir Belediyesi, Ağaçlandırma Çalışmaları, Bitkisel ve Madeni Atık Yağların Toplanması ile Atık Pillerin Toplanması Konusundaki Hizmetleri Aksatmadan Devam Ettiriyor.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı yaşam için çevre hizmetlerine büyük önem veriyor. Katı Atık Depolama Tesisi, Kent Park gibi önemli projeleri gündeme getiren Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmaları, bitkisel ve madeni atık yağların toplanması ile atık pillerin toplanması konusundaki hizmetleri aksatmadan devam ettiriyor.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, atık bitkisel ve madeni yağların toplanması, atık pillerin toplanması, gürültü kirliliğinin önlenmesi, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları, kavşaklara çiçek dikim çalışmaları gibi çevre hizmetlerine devam ediyor. Katı Atık Depolama Tesisi, Kent Park Projesi, Sakarya Nehri Doğal Park Alanı Projesi gibi büyük projeleri de gündeme getiren Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı ve temiz çevre için çalışmalarını sürdürüyor. Bütün yatırımları çevreyi düşünerek yaptıklarını söyleyen Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasında kalan bir iliz. Yatırımcılar ilimize akın akın geliyorlar. Büyük sanayi kuruluşları ilimizde yatırım yapmak istiyorlar. Fakat bizim önceliğimiz sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre. Çevreye zarar verecek hiçbir girişime müsaade etmeyiz. Bizim belediye olarak yaptığımız hizmetlerin temelini çevre hizmetleri oluşturuyor. Katı Atık Depolama Tesisi, Kent Park, Sakarya Nehri Doğal Park Alanı Projeleri, ağaçlandırma çalışmaları, bitkisel ve madeni atık yağlar ile atık pillerin toplanması konusundaki çalışmalarımız çevre faaliyetlerimizin başlıcaları. Amacımız yakın gelecekte AB şehirlerindeki standartları yakalamak" dedi.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, bitkisel atık yağların geri kazanılmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 'Örnek Belediye' ilan edilmişti. Atık pillerin toplanması konusunda şehrin birçok yerine pil toplama kapları koyan Büyükşehir Belediyesi, gürültü kirliliğinin önlenmesi konusunda da denetimleri aralıksız sürdürüyor.

(ŞK-AK)

02.09.2007 14:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title