Haberler

Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

CHP Bartın İl Başkanlığı'nca, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

CHP Bartın İl Başkanlığı'nca, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

İl Başkanı Selim Karakaş, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos'un, Atatürk'ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararını yaşama geçirdiği, Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandırıldığı gün olduğunu söyledi.

Bu önemli günde Atatürk'ü anmak ve çiçek sunmak için izin alınmasının zorunlu olduğunu, ancak izin verilmediğini belirten Karakaş, şöyle konuştu:

" Bartın Valiliği'ne verdiğimiz dilekçeye karşılık 'Ulusal ve Resmi Bayramlar Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği' ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün yazıları gerekçe gösterilerek 'ulusal ve resmi bayramların kutlanmasından önce anıtlara konulacak çelenk sayısının arttırılmasının mümkün olmadığı' ifade edilerek anıta çelenk sunmamıza izin verilmemiştir. Bu nedenle sabah düzenlenen resmi törende anıta çelenk sunmamız Bartın Valiliği'nin dilekçemize verdiği olumsuz cevap nedeniyle gerçekleşmemiştir. Bütün bu engellemelere rağmen çelengimizi sunmak üzere Ulu Önder Atatürk'ün huzurundayız. 30 Ağustos, ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, yan yana, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı gündür. Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen bazı güçler olacaktır. Ancak, bu güçlere karşı 90 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı mücadeleyi verme karar ve azmindeyiz. Milletimizi bölmek isteyen teröre karşı hep birlikte, kardeşliğimizi koruyarak mücadele edeceğiz."

Törene, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile partililer katıldı.

Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Nurhan Çorlu - BARTIN

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Bartın Valiliği Zafer Haftası Tsk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title