Haberler

Büşra Develi : Fi'ye Kadar Epey Bekledim

Güncelleme:

"Fi" dizisinde canlandırdığı Bilge karakteriyle hayran kitlesini artıran Büşra Develi, Miss Vogue dergisine röportaj verdi.

Kafası karışmasın diye okuduğu 'Fi' kitabına müdahale eden yönetmenden, sevgilisi Burak Deniz'e kadar, izlediği dizilerden, 2018 yılında vizyona girecek olan Kıvanç Tatlıtuğ'la başrolü paylaştığı ve geçtiğimiz ay çekimlerine başlanan "Hadi Be Oğlum" filmine kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Fİ'YE KADAR GEÇEN SÜREÇTE GELEN TEKLİFLER NASILDI?

Tatlı Küçük Yalancılar o kadar kaliteli bir işti ki, bütün işler böyle yapılıyor sanıyordum sektörü bilmediğim için. Sonra başka senaryolar gelmeye başladı.

İşte en çok merak ettiğim konulardan biri. Gencecik, deneyimsiz bir insan, nasıl ilerleyeceğine neye göre karar veriyordu? Daha doğrusu peş peşe her rolde oynayanları da gördüğümüze göre, ilerlememeye, beklemeye nasıl karar veriyor genç bir oyuncu?

Aslında senaryoyu okuyunca kaliteli ya da klişe olduğunu anlıyorsunuz. Başlarda zorlandım, o zaman Gaye Sökmen'le de çalışmıyordum, senaryolar okumaya başladım. Okuyorum, emin olamıyorum hiçbir şeyden; kağıt üzerindeki hikayenin nasıl sonuçlanacağını kestiremiyorum. Ancak emin olduğum tek bir şey vardı, gelen başrollerin hepsi klişe, kuvvetsiz kadın karakterlerdi. Başrol oynama sevdalısı değilim, ne olursa olsun hemen devam etmeyi de doğru bulmuyordum. Fi'ye kadar epey bekledim doğrusu."

YÖNETMEN KİTABI OKUTMADI

Puhutv platformu için hazırlanan Fİ dizisinde güzelliğinin farkında bile olmayan zehir zekalı Bilge'yi canlandırıyor Büşra. Kitabı okumamış. Başlamış da ama yönetmenden müdahale gelmiş, kafası karışmasın diye... İyi olmuş bence de. Kitaplarla özel bir ilişki kurarız ve hiçbir yönetmen kafamızda canlandırdığımızı tam olarak perdeye aktaramaz ya, burada tam tersi bir durum var.

Hadi Be Oğlum filmi, yönetmen Bora Egemen'in ilk uzun metraj filmi. 25 Film ve 20th Century Fox ortaklığında çekilecek filmin başrol oyuncularından biri Kıvanç Tatlıtuğ. Çekimler kasım sonuna kadar Kaş'ta tamamlanacak. Görünen o ki, bol bol Büşra Develi izleyeceğiz bu yıl.

'ARADIĞIM HER ŞEY BURAK'TA VAR'

Burak Deniz'le ilişkisine gelince, doğrudan konuşmaya gerek yoktu. Çünkü nasıl Burak Deniz'le konuşurken Büşra Develi'nin adı sık sık geçtiyse, bu kez de Burak Deniz'in adı geçti sık sık. Gerçekten her anlamda paylaşılan bir hayatın, ayrıca sevgi, güven, hayranlıkla harmanlanmış bir ilişkinin göstergesi.

İkisi de İzmitli, çok ortak noktaları var ama orada değil İstanbul'da kesişmiş hayatları. Tabii Burak'ın dizisi Bizim Hikaye'yi sormadan olmazdı. "Bazen onun sahnelerine gelmek için atlaya atlaya izlersin ya bir diziyi" diyor "Bizim Hikaye'yi Burak'tan bağımsız izliyorum, herkes çok iyi. Burak'a çok yakışan dinamik bir rol oldu. Oyuncular belli olunca iki kişinin birbirine yakışıp yakışmadığına bakılır, aslında bu yakışmayı fiziksel özellikler değil, o iki kişinin oyunu belirler. Hazal'la Burak'ın oyunculuklarının bu anlamda çok uyuştuğunu düşünüyorum."

İZLEDİĞİ DİZİLER

Dizilerden de konuştuk epey, favori dizisi Six Feet Under, Breaking Bad'i yeniden izliyor şu sıra. Platformlara çok iş düştüğünden, umut vaat eden güzel projelerden söz ediyor. Masum'u çok beğenmiş, Yedi Yüz'ün ilk bölümünü de. Merve Dizdar'ın oyununu övüyor. "Arya, Stark'a çok benzemiyor mu?" diyorum, kahkaha atarak "Burak da hep öyle söylüyor," diyor.

E böyle başladık, böyle bitirelim madem…. Akıllı, güzel, zarif, vicdanlı, sorumlu, sevgi dolu Büşra Develi, hayatta istediği her şeyi bir bir yapacaktır, çünkü hiçbir şey onun boyunu aşamaz…

Kaynak: Bültenler / Magazin

Burak Deniz Onur Ünlü Ay Yapım Develi Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title