Haberler

Bursa: Vergi Dairesi Başkanlığı ile Besob Dayanışması

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Besob) Yöneticilerini Kabul Eden Bursa Vergi Dairesi Başkanı Murat Şenal, Esnafı da Etkileyecek Karalarda Besob ile Birlikte Hareket Edeceklerini Belirtti.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) yöneticilerini kabul eden Bursa Vergi Dairesi Başkanı Murat Şenal, esnafı da etkileyecek karalarda BESOB ile birlikte hareket edeceklerini belirtti.

BESOB Başkanı Arif Tak ve yönetim kurulu üyeleri, yeni göreve başlayan Vergi Dairesi Başkanı Murat Şenal'ı ziyaret etti. BESOB Başkanı Arif Tak, Ankara'ya Vergi İdaresi Başkan Yardımcısı olarak tayin olan Mehmet Kilci ile iyi ilişkiler içinde olduklarını hatırlatarak, "Vergi Dairesi Başkanlığı ile BESOB birbirine benziyor. Bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Vergi dairesi başkanlığının farkı devleti temsil ediyor olması. Devletimize karşı boynumuz kıldan ince" dedi.

Müteşebbis, esnaf, vatandaş olmadan vergi dairelerinin de olamayacağını kaydeden Murat Şenal da, "Ben yaptım oldu anlayışına karşıyım. Kamu çalışanı olarak vatandaşın işini göreceğiz. Sizin haklarınızı koruyacağız. Ben de esnaf çocuğuyum. Çektiğiniz sıkıntıları biliyorum. Gelişen dünya ile birlikte büyük marketler, ulusal sermaye sizleri de zorluyor. Ama Bursa'da olmaktan dolayı şanslısınız. Çünkü gelişmiş bin sanayiniz var. Müşteri kitleniz sadece kamudan oluşmuyor. Diğer illere göre daha şanslısınız" diye konuştu.

Türk insanının içinde de çürük elmaların çıktığını söyleyen Murat Şenal, hayat standardının kaldırılmasından sonra çürük elmaların bunu kötüye kullandığını ifade etti. Bugün Namazgah Meydanı'ndaki bir bakkal dükkanı ile arka sokaklardaki bir bakkal dükkanının aynı kefeye konamayacağını belirten Şenal, öncelikle büyüklerden başlayacaklarını söyledi. Kayıt dışı ile mücadele edeceklerinin altını çizen Murat Şenal, "Belge düzenlemek, almak gibi bir kültürümüz maalesef yok. Ucuz olsun fiş almayalım diyoruz ama bunun çocuğumuzun sınıfındaki tahtaya kadar etkisi olduğunu düşünmüyoruz. Aslında belki orada 50 kuruş kar ediyoruz ama diğer taraftan çok büyük zarar ediyoruz. Bunu göremiyoruz" dedi.

Esnafla birlikte hareket etmek istediğini söyleyen Şenal, "Bundan sonra alacağımız kararlarda sizleri de aramıza çağıracağız. Bayramlarda yapacağımız denetimleri önceden haber vereceğiz ki esnaf kendine çeki düzen versin. Bizim amacımız ceza kesmek değil. Eksiklikleri gidermek. Bugün esnaf dükkanını siftahsız kapatırken, o adama gidip ceza kesmek yanlış olur" diye konuştu.

Ziyarete BESOB Başkanı Arif Tak, Başkan Vekili Hüseyin Köse, yönetim kurulu üyeleri Fikret Öztaş, Işık Damlar, Genel Sekreter Ramazan Tuncer katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title