Haberler

Bursa'da Belediyelerin 2008 Bütçesi 1.3 Milyar YTL

Bursa'da Belediyelerin Büyükşehir Sınırları İçerisinde 2008 Yılında Yapacağı Harcama Tutarı 1.3 Milyar YTL'yi Bulacak.

Bursa'da belediyelerin büyükşehir sınırları içerisinde 2008 yılında yapacağı harcama tutarı 1.3 milyar YTL'yi bulacak.

Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçelerle belediye sınıraları içerisinde bulunan ilk kademe belde belediyelerinin bütçeleri şekillendi. Buna göre Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'nin toplam bütçesi 803 milyon 328 bin YTL olarak açıklanırken, merkez ilçelerin toplam bütçesi 486 milyon 880 bin YTL olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan 18 belde belediyesinin bütçesi ise 76 milyon 125 bin YTL olarak büyükşehir belediye meclisine sunuldu. Açıklanan bütçelere göre, daha önceki yıllara bakıldığında harcamaların yüzde 50'sinin personel giderlerine ödenmesi dikkat çekiyor.

Yeni dönem bütçelerinin Bursa'ya hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım, İçişleri Bakanlığı'nın personel giderleri ile ilgili bütçeden yüzde 30'u aşmayacak şekilde mevzuatı olduğunu hatırlatarak, "Bursa'daki tüm belediyeler bu mevzuata uyuyor. İlk kademe belediyelerinde belki bu oranı aşma durumu olabilir ama, Plan Bütçe Komisyonu gereken incelemeyi yapıyor. Kontrollü şekilde bütçelerin oluşmasını sağlayacağız. Tüm belediyeler temkinli davranarak çalışmalarını yürütüyor. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yeni bütçe rakamları tüm belediyelerimize hayırlı olsun" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Recai Ekmekçi ise bakanlığın mevzuatına uyulduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin personel giderlerinin yüzde 15'i geçmeyeceğini belirtti.

(EY-MŞ)

17.11.2007 15:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title