Haberler

Bursa Camisiz Minare

Bursa'nın İnegöl İlçesi Hasanpaşa Mahallesi'ndeki camisiz minare görenlerin dikkatini çekiyor.

Bursa'nın İnegöl İlçesi Hasanpaşa Mahallesi'ndeki camisiz minare görenlerin dikkatini çekiyor. 150 yıl önce yapılan caminin yıkılıp, farklı noktaya yenisinin yapılması ile mahalle halkının yıkmadığı minare mahallenin sembolü oldu. Muhtar Suat Karakaya, "Cami, yıkılmaya yüz tuttuğu için 18 yıl önce yenisini yapıp yıktık, minaresini ise bıraktık. Bu da ilginç bir görünüm kazandırdı mahallemize" dedi.

FARKLI YERE YENİ CAMİ YAPINCA

Hasanpaşa Mahallesi'nin 150 yıl önce Gürcistan'ın Batum bölgesinden göç eden Türkler tarafından kurulduğunu belirten Mahalle Muhtarı Suat Karakaya, 'Mahalle nüfusu artmaya başlayınca bir de cami yapmışlar. 2000 yılına gelindiğinde cami yıkılmaya yüz tutmuştu. Mahalle sakinleri olarak farklı bir noktaya yeni cami yaptık. Yıkılmaya yüz tutan camimizi ise yıktık. Minare oldukça sağlamdı;yıkmaya kıyamadık, bıraktık" diye konuştu.

SEMBOL OLDU

Muhtar Karakaya, 'Yıkmaya kıyamadığımız minare, mahallemizin sembolü haline geldi. Gelen giden minarenin fotoğrafını çekiyor. 18 yıldır yıkmaya kıyamadığımız minaremize belediye tarafından bakım yapılmasını, bir de büyük bir saat konulmasını istiyoruzö İfadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasanpaşa Karakaya İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title