Haberler

Kart Sahipleri Dikkat! Dolandırıcıların Düzeneğinden 360 Bin Şifre Görüntüsü Çıktı

Güncelleme:

Bulgaristan'dan İzmir'e gelen dolandırıcıların yanlarındaki dijital materyallerde 360 bin şifre görüntüsü bulundu. Bunun üzerine Emniyet, vatandaşları ATM'lerden para çekerken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bulgaristan'dan İzmir'e gelip ATM'lere yerleştirdikleri aparatlarla kredi kartı ve banka bilgilerini kopyalayıp ülkelerine döndükten sonra ise haksız kazanç elde etmek için kullanan D.S.D. (45) ve F.L.R.(37), tekrar Türkiye'ye giriş yapınca yakalandı. Yanlarındaki dijital materyallerde 360 bin şifre görüntüsü bulunan iki zanlı, tutuklandı.

Bayraklı'daki bir bankaya ait ATM üzerinde kart kopyalama aparatının bulunması üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma yaptı. Yapılan araştırmada, özel aparatı Bulgaristan plakalı araçla gelen aynı ülkenin vatandaşı olan D.S.D. ve F.L.R.'nin yaptığı belirlendi. İki dolandırıcının, Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yaptıkları, 3 Eylül tarihinde de çıkış yaptıkları saptandı.

TEKRAR GİRİŞ YAPINCA YAKALANDILAR

İzmir polisinin bankalarla bağlantıya geçmesinden sonra iki dolandırıcının bilgilerini kopyaladıkları belirlenen kart numaralarına bloke konuldu. Polisin bu olay üzerindeki çalışmaları sürdüğü sırada iki dolandırıcının, 15 Eylül tarihinde Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlendi. Takibe alınan dolandırıcılar, ATM üzerinden aparatı söktükleri sırada yakalandı. D.S.D. ve F.L.R.'nin üzerinde 3 banka kartı kopyalama aparatı, şifre görüntüleyici aparat, 4 kopyalama aparatını yerleştirmede kullanılan metal levha, 2 kopyalama aparatını bilgisayara bağlamak için kullanıldığı değerlendirilen elektronik düzenek, IDE kablosuna takılı micro kamera, şifre görüntüleyici aparat için kullanıldığı değerlendirilen elektronik düzenek, 2 cep telefonu ve toplam 2 bin 815 TL para ele geçirildi. Ele geçirilen materyaller üzerinde yapılan incelemede, yaklaşık 360 bin şifre görüntüsü de elde edildi.

SANIKLAR TUTUKLANDILAR, POLİS UYARDI

Türkiye'ye kısa süreli olarak giriş yaptıktan sonra kart bilgilerini kullandıkları teknikle kopyalayan iki dolandırıcının ülkelerine döndüklerinde ise bunları kullanıp para çekim işlemlerini gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. D.S.D. ve F.L.R. gönderildikleri mahkemede tutuklandı. Bu arada bu tür olaylarla ilgili olarak ise emniyet yetkilileri vatandaşları uyarıp benzer olayların mağduru olmamaları için hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmeleri, ATM'lerde işlem yaptıkları sırada şifre görüntüleme düzeneğine karşı tuş takımını kapatmaları, ATM'nin çevresinde gözetleme yapan şüpheli kişileri ya da kart giriş haznesi, para çıkış haznesi, tuş takımı gibi şüpheli durumlar gördüklerinde ise polise bilgi vermeleri istendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Türkiye İzmir 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

Adınızı Yazın:

Dikkatlı olun derken napabiliriz mesela ? Bankalar güvenlik önlemleri konusunda daha dikkatli olsalar mantıklı olmazmı

20
0
yanıtYanıtla
bankacı:

hayır siz dikkatli olun

yanıt2
yanıt2
keko:

Sağ elle şifreyi girerken sol elle sağ elin üzerini kapatırsanız gizli kamera şifrenizi göremez. Bu bir önlem olabilir belki. selamlar.

yanıt2
yanıt2
tipiküp:

la keko cihaz yerleştiriyorlar bankamatiğe elinle kapatsan da kart bilgilerini okuyorlar

yanıt3
yanıt0
tuzsuzdelibekir:

Yeni seçilen Meksika Devlet Başkanı Obrador dün Büyük Okyanus kıyısındaki Huatulco''dan başkente gitmeye çalışırken uçakta bekleyen yüzlerce yolcudan biriydi. Reuters''a göre Obrador, niçin başkanlık uçağına binmeyeceğini açıklarken ''Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım'' dedi. Bizim İslamcı geçinen AK Parti iktidarı bundan ders alsın. . . . Bizimkiler saltanat yaşıyo milletin parasıyla. . . .

11
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Biz Bulgaristan vizesi almak için mülteci gibi sürünürken onlar her hafta sonu rahatça gelip çıkıyor alış veriş yapıyorlar. Önlem yok!

7
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bu bankamatiklerde yaşananlar bankanın sorumluluğunda olmalı ve herşeyi karşılamalı

4
0
yanıtYanıtla
NEDENSE:

bulgar levası tl den değerli oysa

2
0
yanıtYanıtla
KAAN:

ÇOK ÜZÜCÜ ARTIK YURTDIŞINDAN DOLANDIRICIDA İTHAL EDİYORUZ BULGARLARDAN HERŞEY BEKLENİR

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title