Haberler

Bu pastaları alan yemeye kıyamıyor

Güncelleme:

Bu pastaları alan yemeye kıyamıyor Adana'da 2 çocuk annesi Asude Yavuz, hobi olarak 4 yıl önce başladığı şeker hamurundan yaptığı pastalar ile uluslararası birçok ödül aldı Yavuz'un şeker hamurundan sanata dönüştürdüğü heykel ve biblo görünümlü pastaları görünleri hayran bırakıyor Adana'nın...

Bu pastaları alan yemeye kıyamıyor

Adana'da 2 çocuk annesi Asude Yavuz, hobi olarak 4 yıl önce başladığı şeker hamurundan yaptığı pastalar ile uluslararası birçok ödül aldı

Yavuz'un şeker hamurundan sanata dönüştürdüğü heykel ve biblo görünümlü pastaları görünleri hayran bırakıyor

ADANA - Adana'nın Kozan ilçesinde 2 çocuk annesi Asude Yavuz, hobi olarak 4 yıl önce başladığı şeker hamurundan yaptığı pastalar ile uluslararası birçok ödül aldı. Yavuz'un şeker hamurundan sanata dönüştürdüğü heykel ve biblo görünümlü pastaları kimse yemeğe kıyamıyor.

Asude Yavuz çocukluğundan beri hobi olarak yaptığı yağlı tablo resimlerden esinlenerek çalışmalarına 4 yıl önce şeker hamuru üzerinde deneyerek başladı.

Gerçekçi insan ve kadın portrelerini heykel ve biblo görünümlü pastalara dönüştürerek kısa sürede uluslararası platformda birçok altın ve bronz madalya ile evine dönen Yavuz internetten aldığı siparişlere de yetişemiyor. Yavuz, başarısının birçok kadına örnek olmasıyla mahallede ve çevreden kendine ulaşan kadınlara da eğitim veriyor.

Yemeğe kıyamıyorsunuz

4 yıl önce şeker tadında başlayan sanatını anlatan Asude Yavuz, " Ben çocukluğumdan bu yana pasta yapıyorum ve yağlıboya tablolar yapıp sergiler açıyordum. Pasta ile resim sanatını birleştirdim. Resim isteğimi pastalar üzerinde gerçekleştirdim ve birçok ödül beraberinde geldi. Lüksemburg'da dört yılda bir yapılan yarışmada dünya kupasında bronz madalya aldım. Yunanistan'da büst pastamla altın madalya aldım. Yarışmalardan sonra tanındım ve sosyal medya üzerinden çok fazla kişiye ulaştım. Şehir dışından eğitim almaya gelenler oldu. Genelde çevre il ve ilçelerden siparişler geliyor ama çalıştığım için çok fazla talep var yetişemiyorum" diye konuştu.

Kursiyer Rana Arslan'da, kızının doğum günü pastası için araştırma yaparken bu pastaları gördüğünü belirterek, "Harika şaheserler var. İletişime geçtik ve dostluğumuz gelişti şimdi eğitim alıyorum" diye konuştu.

Pasta siparişi için gelen Kemal Edis Kara'da Asude Yavuz'u sosyal medyadan tanıdığını belirterek, "Sipariş vermiştim çok güzelmiş. Üzerlerindeki figürleri süs olarak kahve yanımda sunumda kullanıyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kozan Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title