Haberler

Bu Ay Kalbimize 'Çanakkale' Düşecek

Talas Belediyesi’nin şehrin manevi hayatına her ay renk katan ve yoğun ilgi gören Kalbe Düşünce programının altıncısı ’Çanakkale Kalbe Düşünce’ oldu.

Talas Belediyesi'nin şehrin manevi hayatına her ay renk katan ve yoğun ilgi gören Kalbe Düşünce programının altıncısı 'Çanakkale Kalbe Düşünce' oldu.

25 Mart Cuma günü saat 19.00'da eski İl Özel İdare Binası Kültür Merkezinde gerçekleşecek programla ilgili açıklamalarda bulunan sunucu, şair-yazar Serdar Tuncer, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı olmasına rağmen hala tam olarak anlaşılamadığını söyledi. Tuncer, "Biz hala Çanakkale'de ne oldu, niye oldu, Çanakkale bugüne ne söyler, Çanakkale'nin söylediğini dinlemezsek ne olur, dinlersek neyi değiştiririz? Bunları biliyoruz maalesef diyemiyoruz. Çanakkale bilincini birazcık artırmak manasında biz yine her zaman olduğu gibi şiirlerimizle Çanakkale anlatımıyla 25 Mart'ta Talas Belediyemizin misafiri olarak Kayserimizde olacağız. Kıymetli bir konuğumuz var; Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil. Ahmet Hoca, Osmanlıyı hem seven hem de çok güzel bir üslupla anlatan kıymetli bir isim, mühim bir tarihçimiz. Onunla Çanakkale'yi, Çanakkale'nin bugüne söylediklerini konuşacağız. Bütün dostları bekliyoruz." dedi.

"Biz Kayseri'yi sevdik, Kayseri bizi sevdi" diyen Tuncer, "Ama konu Çanakkale oldu mu Serdar Tuncer'in, Ahmet Şimşirgil'in ötesinde şühedamızın hatırına salonların almaması lazım. Çanakkale önemli, niye önemli olduğunu geldikleri vakit öğrenecekler inşallah" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Kayseri Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title