Haberler

Btso'da Seçimlere Doğru

Başkan adayı Yaşar."Biz hiçbir zaman Kayseri'ye denizi getirmek için vaatte bulunmadık."

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Adayı Tuncay Yaşar, "Biz hiçbir zaman Kayseri'ye denizi getirmek için vaatte bulunmadık. Her zaman yapabileceklerimizi söyledik ve yaptık" dedi.

Yaşar, düzenlediği basın toplantısında, oda olarak TSE belgesi aldıklarını belirterek, mayıs ayı sonu itibariyle bin 635 üyeleri bulunduğunu, bunlardan bin 296'sının seçimlerde oy kullanabileceğini söyledi.

İlçede sanayileşme, tarım, orman ve kentsel yerleşimi planlayacak Çanakkale Çevre Düzeni Planı önceliklerinin bulunduğunu anlatan Yaşar, "Biga sınırları içinde hangi yatırımın, nereye ve nasıl yapılacağı, Bigalı olarak bizi yakından ilgilendirdiği gibi gelecek yatırımcıları da ilgilendirmektedir. Biga, Karabiga Limanı, Biga OSB bağlantılı demiryolu hattı öncelikli gündemimiz olacaktır" diye konuştu.

Yaşar, Biga OSB'de doğalgaz tesis edilmesi için BOTAŞ ile görüşmeler yürüttüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Doğalgaz ana hattında belirlenen noktadan gaz alımı için gerekli bağlantı hattı yatırımına kredi arayışına başlayacağız. Biga'nın sütü, yoğurdu, peyniri, eti, biberi, helvası, tatlısı, pirinci, domatesi için marka konusunu artık konuşmanın ötesine geçireceğiz. Biga'ya ait tüm ürünlerde coğrafi işaret belgesi alınması için uygulama başlatacağız. Biga'da üniversite öğrencisi sayısının artması, yeni fakültelerin açılması için yapmış olduğumuz lobi çalışmalarını devam ettirip Biga Üniversitesi kurulması için Çan ve Yenice ile birlikte hareket edeceğiz. Kadın ve genç girişimciliği destekleyecek çalışmalar yapacağız. Biga Fuarı yeni dönemde büyüyerek geliştirilecek. Biz hiçbir zaman Kayseri'ye denizi getirmek için vaatte bulunmadık. Her zaman yapabileceklerimizi söyledik ve yaptık." - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Kayseri Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title