Haberler

Bornova Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi

Bornova Belediyesi ile Beleyide-İş arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, anlaşma sağlanarak imza altına alındı.

Bornova Belediyesi ile Beleyide-İş arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, anlaşma sağlanarak imza altına alındı.

Bornova Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin 197 personelini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, varılan anlaşma sonrası Belediye Başkanı Olgun Atila ile Belediye-İş 6 No'lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu Gürpınar arasında imzalandı.

Sözleşmeye göre ücretlerde ortalama yüzde 14, sosyal haklarda ise yüzde 18 artış sağlandığı belirtilirken en düşük işçi maaşının 4 bin 412 liraya, en yüksek işçi maaşının ise 4 bin 985 liraya yükseldiği bildirildi.

Konuya ilişkin açıklamada görüşlerine ver verilen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek "İş barışına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle de çalışanlarımız arasında dengeyi her zaman gözettik. Amacımız personelimizin tamamına en iyi imkanları sunarak, kente en iyi şekilde hizmet etmelerini sağlamak." ifadeleri kullandı.

Sendika Şube Başkanı Gürpınar da sözleşmenin beklentilerini karşıladığını kaydederek Belediye Başkanı Atila'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Olgun Atila Gürpınar Bornova Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title