Haberler

Bolu: Yanan Ormanlar Yeşillenecek

- Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Mustafa Kılıç, Beraberindeki Heyetle Bolu'nun Mengen İlçesi'nde Yanan Ormanlık Alanda İncelemelerde Bulundu.

- Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Mustafa Kılıç, beraberindeki heyetle Bolu'nun Mengen İlçesi'nde yanan ormanlık alanda incelemelerde bulundu.

Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Mustafa Kılıç, Bakım Şube Müdürü Uğur Tüfekçioğlu, Gençleştirme Şube Müdürü M. Ali Cebeci, Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cemalettin Öztürk, Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Vardar, Mengen Orman İşletme Müdürü Fikret Koç, Orman İşletme Şefleri Hüseyin Yaklav ve Hüseyin Şahiner, 28 Ağustos 2006 günü Mengen'de çıkan orman yangında zarar gören 17 hektarlık ormanlık alanda incelemelerde bulundu.

Yanan ağaçların kesme işlemlerinin yarısının tamamlandığını belirten Mengen Orman İşletme Müdürü Fikret Koç, üretim çalışmaları için civar köylerdeki işgücünden faydalandıklarını söyledi. Yangın abidesi olarak 7-8 ağacı kesmeyerek olduğu gibi doğal haliyle bıraktıklarını ifade eden Koç, "Böylece bu ağaçlar çevreye ibret olacak" dedi. Koç, üretim işlerinin bitirilmesinden sonra sahayı dozerle sürüp, bu yıl sonuna kadar dikim yoluyla ağaçlandırmayı planladıklarını belirtti.

Yangın sahasının incelenmesinden sonra, Coşur Şefliği'nde 2006 yılında yapılan 386 hektar alanın sıklık bakım sahaları kontrol ve değerlendirilmesi gerçekleştirildi. Ardından Gökçesu Şefliği'nde yapılan 68 hektarlık kayın koruya tahvil çalışması ve 40 hektarlık karaçam rehabilitasyon çalışmaları incelendi. Teknik heyet daha sonra Daren Şefliği Şirinyazı Göleti cıvarında karaçam plantasyonu ve sürgünden gelen kayın gençliklerinde oluşan meşçerelerde yapılması gereken silvikültürel müdahaleler hususunda görüş alış verişinde bulundu. Heyet son olarak Mengen Orman İşletme Müdürlüğü Yalakkuz Şefliği deposunu da ziyaret ederek bölgeden ayrıldı.

(CG-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title