Haberler

Bitlis'te Ekip Otosuna Saldırı: 1 Yaralı

Bitlis'te ekip otosuna bir grup terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendi.

Bitlis'te ekip otosuna bir grup terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendi. Saldırıda, olay yerinden geçmekte olan bir vatandaş yaralandı.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis- Diyarbakır karayolunun 5. kilometresinde devri görevi yapan ekip otosuna terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırı sırasında olay yerinden geçen bir sivil vatandaşın yaralandığını belirten Yurdakul, yaralı vatandaşın 112 Acil Servis ekiplerince Bitlis Devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını bildirdi. Yurdakul, şöyle konuştu:

"Bugün akşam saat 21.00 sıralarında merkeze bağlı Kireçtaşı köşü mevkisinde devriye görevi yapan ekip otosuna teröristlerce önce roketle ateş edildikten sonra, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırı esnasında yoldan geçen bir sivil vatandaşımız kolundan hafif şekilde yaralandı. Yaralı Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olay yerinde güvenlik önlemi alınırken, bölgede operasyon başlatıldı. Saldırı da herhangi bir can kaybı yaşanmazken, ekip otosunda maddi hasar oluştu."

Saldırı sırasında olay yerine yakın bir petrol istasyonundaki kantarda aracının yükünü tartan ve saldırıda aracına şarapnel parçası isabet eden Bingöl'ün Solhan ilçesi nüfusuna kayıtlı tır sürücüsü Mehmet Yılmaz ise, kantarda tırın üzerindeki yükü tartarken bir patlama olduğunu söyledi.

Patlamanın ardından yaklaşık bir dakika çatışmanın devam ettiğini ifade eden Yılmaz, "Saldırı sırasında petrol istasyonunun arka tarafına kaçtık. Ancak saldırı da bir şarapnel parçası aracıma isabet etti. İsabet eden parça aracımın yataklık kısmından girerek, ön camdan dışarı çıktı. Kamyonun içinde olsaydım, bu parça bana isabet edecekti" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Yurdakul Diyarbakır Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title