Haberler

Bitlis Milletvekillerinden Kosgeb Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ile Vedat Demiröz, KOSGEB ile ilgili ortak yazılı basın açıklaması yaptılar.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ile Vedat Demiröz, KOSGEB ile ilgili ortak yazılı basın açıklaması yaptılar.

Milletvekilleri Kiler ile Demiröz yaptıkları açıklamada, "Van'da meydana gelen deprem İlimizde de ciddi manada etkilemiş esnafımızı ekonomik sıkıntıya sokmuştur. Depremin akabinde Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde don olayı yaşanmış ve bunun sonucu olarak da çiftçilerimiz büyük zarar görmüştür. Bizler Bitlis Milletvekilleri olarak vatandaşlarımızın yaşadığı bu sıkıntıları en aza indirebilmek için devletin imkanlarını seferber ettik. İlimizin sıkıntılarını bakanlık bürokratlarına, bakanlarımıza ve hatta Başbakanımıza kadar taşıdık. Günlerce görüşmeler yaptık. Konuyu takip ettik. Çalışmalarımız neticesinde Bitlis için özel Bakanlar Kurulu Kararı'nı çıkarttık. Dondan zarar gören şeker pancarı üreticilerinin avans borçlarını faizsiz ertelettik. Yine dondan etkilenen patates üreticilerine dekar başına 200 TL destek ödenmesini sağladık. Aynı şekilde esnafımızın ekonomik sıkıntılarını gidermek amacıyla KOSGEB'in verdiği acil destek kredisinden faydalanmasını sağladık. Bu krediler faizsiz olup 1 yıl ödemesiz 36 taksitler halinde geri ödenecek"

"EMEK GASPINI KINIYORUZ"

AK Parti Bitlis Milletvekilleri bu kredilerin çıkmasında Ticaret Sanayi Odası'nın hiçbir payının bulunmadığı da belirtilen açıklamada, "Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın herhangi bir katkısı olmadığı halde müjdesini verdiğimiz KOSGEB kredilerinin esnafımıza ödenmesini sahiplendiği görülmektedir. KOSGEB kredileri ile ilgili haberi vatandaşlara duyurduğumuz gün, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, KOSGEB kredilerinin kendileri tarafından çıkartıldığını duyurmuştur. İnsan onuruna yakışmayan bu davranış bir emek gaspıdır. Yapılan bu haksızlığı kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz" dediler. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Demiröz Kosgeb Bitlis Kiler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title