Haberler

Binlerce Kişi Hayvan Hakları İçin Bir Araya Geldi

Galatasaray'da toplanan binlerce hayvan hakları savunucusu, Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliği protesto etti.

Galatasaray'da toplanan binlerce hayvan hakları savunucusu, Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliği protesto etti. Aralarında spor ve sanat dünyasından tanınmış kişilerin de bulunduğu eylemciler, renkli görüntüler oluşturdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni dönemde yasalaşması planlanan 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'ndaki değişiklik, hayvanseverlerin tepkisini çekti. Galatasaray Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, İstiklal Caddesi'ni adeta miting alanına çevirdi. Yanlarında hayvanlarıyla eyleme katılan vatandaşlar, sloganlarla hayvan haklarına dikkat çekti. Eyleme spor ve sanat dünyasından tanınmış kişiler ve Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı" da destek verdi. Oyuncu Suna Yıldızoğlu, Yeliz Yeşilmen ve milli voleybolcu Naz Aydemir de hayvan eyleme destek verdi.

Voleybolcu Naz Aydemir, "Küçük dostlarımız için buradayız. Onları korumamız gerekiyor" derken, Yeliz Yeşilmen ise "Ben Adana'dan bu eylem için geldim. Hayvan hakları çok önemli. Onları korumalıyız" şeklinde konuştu.

Eylemde Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı"nın "Meclis boşalsın barınak yapılsın. Ölüm yasasına hayır" yazılı pankartı dikkat çekti. Renkli görüntülere sahne olan eylem, devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yeliz Yeşilmen Galatasaray Beşiktaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title