Haberler

Bingöl'de Askeri Konvoya Yapılan Saldırı

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl'deki terör saldırısına ilişkin olarak, "7 şehit, 63 yaralımız var, yaralılarımızdan 7'sinin durumu ağır."

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl'deki terör saldırısına ilişkin olarak, "7 şehit, 63 yaralımız var, yaralılarımızdan 7'sinin durumu ağır. Umarım şehit sayısı artmaz" dedi.

Güvençer yaptığı açıklamada, Elazığ'da, izinli ya da birliklerine katılmak üzere olan 200 askerden oluşturulan 5 sivil araçlık konvoy ve ona refakat eden zırhlı araca, Muş ve Van istikametine giderken saat 12.30 sıralarında Muş-Bingöl karayolu Kardeşler köyü mevkisinde roketatarlı saldırıda bulunulduğunu bildirdi.

Saldırıda 7 şehit ve 63 yaralı olduğu bilgisini veren Vali Güvençer, şöyle konuştu:

"7 şehit 63 yaralımız var, yaralılarımızdan 7'sinin durumu ağır. Yaralılarımızdan 4'ü Solhan, 4'ü Muş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Devlet hastanemize gelen diğer arkadaşlarımızdan 5'i temin edilen hava helikopterleriyle Elazığ, Erzurum ve Malatya'daki hastanelere sevk edildi. Umarım şehit sayısı artmaz.

Sağlık Bakanlığı gereğinde kullanılmak üzere aynı anda 4 yaralıyı yoğun bakım koşullarında Ankara'daki tıbbi müdahale merkezlerine intikal ettirebilecek uçak ambulansı Elazığ Havaalanı'nda hazır tutuyor. Olayı takiben hem polis hem jandarma özel harekat birliklerimizle olay yeri çevresine operasyona başladık. Biz bu hain saldırıyla ilgili son sözümüzü, bu katilleri en yakın zamanda Bingöl'den temizleyerek söylemiş olacağız."

Bingöl'ün bu coğrafyanın hatta Anadolu'nun sahip olduğu değerleriyle kalbi konumunda olduğunu ifade eden Vali Güvençer, 2 gün içinde yaşanan saldırılarla Türkiye'nin ve Türk milletinin kalbine bir hançer saplandığını belirterek şunları söyledi:

"Vatan toprağına emanet ettiğimiz 7 şehidimize Allah'tan rahmet, bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun. İnşallah yaralılarımıza bütün gayretlerimizle müdahale edeceğiz, inşallah yeni şehit haberleri vermek durumunda kalmayacağız. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Bu tür menfur olayların hem ilimizde hem bölgemiz ve ülkemizde son bulmasını diliyorum.

Konvoydakiler, birliklerine dönen sivil askerlerimizdi. 1993 yılında yaşadığımız menfur hadise gibi yine lanetli örgüt, çirkin yüzünü gösterdi. Sivil ve silahsız kardeşlerimize böyle bir hain pusu kurdu."

Muhabir: Abdullah Çelik/Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - BİNGÖL

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Hakan Güvençer Elazığ Bingöl Politika Güncel Haberler

title