Haberler

Bingöl: Bingöl'de Yerel Yönetimler

Bingöl Belediye Meclisi'nin Demokratik Toplum Partisi (DTP) Üyeleri, Bütün Gayrimenkullerin Satışına İmkan Sağlayan Meclis Kararının Hileli Alındığını Öne Sürerek Konuyu Mahkemeye Taşıyacaklarını Bildirdi.

Bingöl Belediye Meclisi'nin Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyeleri, bütün gayrimenkullerin satışına imkan sağlayan meclis kararının hileli alındığını öne sürerek konuyu mahkemeye taşıyacaklarını bildirdi.

Belediye Meclisi'nin 2 Ekim 2006 tarihinde yaptığı toplantıda belediye ait tüm gayrimenkullerin satışının belediye başkanının inisiyatifine bırakılması ve daha önce 2 defa satışa çıkartılan ancak bir türlü satışı yapılamayan belediye işhanının tekrar satışa çıkarılacağı da karara bağlanmıştı. Kararın 9'a karşı 10 red oyu çıkmasına rağmen hileli bir şekilde oy çokluğuyla kabul edildiğini iddia eden DTP meclis üyeleri, karara tepki göstererek yapılan toplantının video kayıtlarını tekrar inceledikten sonra mahkemeye başvurduklarını söyledi. Bingöl tarihinde hiçbir belediyenin tüm gayrimenkullerini satışa çıkarmadığını belirten DTP'li üyeler, "Borç batağına düşen belediye yönetiminin bu satışlardan elde edeceği gelirlerle borçları kapatmasına karşıyız" dedi.

Yenişehir Mahallesi'ndeki parti binasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DTP'li belediye meclis üyeleri, Faruk Anşin, M. Sıddık Bingöl, Saadet Koç, Suna Çaka, Meral Sav, Emrullah Çibik ve Şahin Arslan olayın takipçisi olacaklarını ve kararın iptali için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Belediye Meclisi, AK Parti'den 15, DTP'den 7 ve Saadet Partisi'nden 3 olmak üzere toplam 25 kişiden oluşuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title