Haberler

Beydağları İmecik Yörük Şenlikleri

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Korkuteli ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Beydağları İmecik Yörük Şenliklerine katıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Korkuteli ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Beydağları İmecik Yörük Şenliklerine katıldı.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, şenliğe Vali Karaloğlu'nun yanı sıra AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şenlikte konuşan Karaloğlu, dünya cenneti Antalya'nın, yazıyla, kışıyla, sahilleriyle, dağlarıyla, her şeyden önemlisi vatanını, milletini seven, çalışkan insanlarıyla çok güzel ve özel bir şehir olduğunu kaydetti.

İmecik Yaylası'nda 900 yıldır Türkler'in yaşadığına ve Antalya'nın 811 yıl önce fethedildiğine dikkati çeken Karaloğlu, şehrin fatihi Gıyaseddin Keyhüsrev'in Antalya'yı fethinden önce Toroslar'ı yurt tutan Yörüklerin, Antalya'yı fethe hazırlayan öncü kuvvetler, akıncı birlikleri olduğunu belirtti.

Karaloğlu, "Fetih ile 811 yıldır Antalya Türk ve İslam toprağı. İşte Toroslar'da, Beydağları'nda, İmceik'te Yörükler var oldukça, Yörük kültürü var oldukça, siz değerli kardeşlerimiz, vatansever insanımız var oldukça, bu topraklar kıyamete kadar Türk ve İslam toprağı olmaya devam edecek. Kültürümüzü, örfümüzü ve geleneklerimizi kaybetmeyelim, inancımızı ve imanımızı azaltmayalım. Eğer bu özelliklerimiz devam ederse burada kıyamete kalmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şenliklerin kültürün muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere nakledilmesi açından önemli olduğuna işaret eden Karaloğlu, daha güzel ve büyük şenliklerde buluşmayı temenni ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Korkuteli Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title