Haberler

BEŞİKTAŞ'TAKİ BAŞÖRTÜLÜ KADINA SALDIRI DAVASI'NDA ADLİ TIP RAPORU Açıklaması

BEŞİKTAŞ'TAKİ BAŞÖRTÜLÜ KADINA SALDIRI DAVASI'NDA ADLİ TIP RAPORU: "Sanığın ceza sorumluluğu tam" Özden ATİK / İstanbul, DHA - BEŞİKTAŞ'ta başörtülü öğretmene saldırdığı gerekçeyle yargılanan Berrak K.'nın Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi raporu mahkemeye ulaştı.

BEŞİKTAŞ'TAKİ BAŞÖRTÜLÜ KADINA SALDIRI DAVASI'NDA ADLİ TIP RAPORU:

"Sanığın ceza sorumluluğu tam"

Özden ATİK / İstanbul, DHA - BEŞİKTAŞ'ta başörtülü öğretmene saldırdığı gerekçeyle yargılanan Berrak K.'nın Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, "ceza sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı tespit edilemediği" belirtildi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" ve "Basit yaralama" suçlarından yargılanan Berrak K.'nin 31 Ocak'ta görülen duruşmada yurtdışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verilmişti. Mahkeme, sanığın bir hafta Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Kurulu'na sevk edilmesine hükmetmişti. Gözlem İhtisas Dairesi'nce hazırlanan raporda, sanık Berrak K.'nin 3 Şubat'ta giriş, 7 Şubat'ta çıkış tarihleri arasında yapılan muayenesi, müşahadesi, tetkikleri ve adli dosyanın incelenmesi neticesinde, "ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı tespit edilemediği" belirtildi. Raporda, "Dava dosyasının tetkikinden de suç tarihinde suçunu takip eden günlerde de herhangi bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığı, Berrak K.'nin 12 Kasım 2019 tarihinde 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' ve 'Basit yaralama' suçuna karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu"  bildirildi.

4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 12 Kasım 2019'da Ihlamurdere Caddesi üzerinde yürüyen müşteki öğretmen N. E.'ye daha önceden tanımadığı sanık Berrak K.'nın tokat attığı, sözlü müdahalede bulunan bir erkeğe de sanığın saldırdığı belirtiliyordu. Olay sonrasında tutuklanan sanığın görüntü izleme tutanaklarından daha önceden hiç tanımadığı müştekiye karşı sırf dini inancı gereği giyim tarzından dolayı bu eylemi gerçekleştirdiği belirtilerek "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" ve "Basit yaralama" suçlarından 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

ÖNCEKİ RAPORDA CEZA SORUMLULUĞU OLMADIĞI BELİRTİLMİŞTİ

2 Ocak'ta görülen ilk duruşmada, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 25 Aralık tarihli raporda, sanığın  hastanede yapılan gözlemi ve eski kayıtlarının incelendiği "30 Ocak 2015'ten itibaren  sanığın 5 kez yatarak tedavi gördüğü, sosyal ve mesleki anlamda gerilediği, bipolar bozukluk ve şizoafektif bozukluk görüldüğünün saptandığı, sanığın olay günü cezai sorumluluğunun olmadığı ve akıl hastalığına özgü tedbirlerin uygulanması gerektiği" belirtilmişti.

Görüntü Dökümü:

------------


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Adli Tıp Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title