Haberler

Berlin: Almanya Başbakan Yardımcısı Münteferıng'in Açıklamaları

Almanya Başbakan Yardımcısı Franz Müntefering, Türk medyasının, Almanya'da yaşayan Türklerin eğitimine katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakan Yardımcısı Franz Müntefering, Türk medyasının, Almanya'da yaşayan Türklerin eğitimine katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Başkent Berlin'de düzenlenen "Açık Kapı Günü" kapsamında yaptığı konuşmada, yabancı kökenlilerin istihdamının arttırılmasına değinen Müntefering, "Alman ekonomisinin rekabete açık olması için çalışıyoruz. Ayrıca eğitim düzeylerinin yükselmesi için çaba sarf ediyoruz. Özellikle yabancı kökenli gençlerin işsiz olması ve meslek eğitim yeri bulmamaları endişe verici. Çalışma Bakanlığı bu nedenle önlemler aldı. Yaklaşık 5 bin gencin meslek eğitimi yeri elde etmesi için çalıştık. Bunun önüne geçmek için ise yatırım yaptık" diye konuştu. Türk medyasından beklentilerinin çok yönlü olduğunu kaydeden Münterfering, "Türklerin büyük oranda Türk yayınlarını seyrettiğini biliyoruz. Burada Türklerin kendilerini bilgilendirmelerini de istiyoruz. Türk medyasının Almanya'yı olduğu gibi tanıtması ve önyargısız yansıtması önem ifade ediyor. Almanya'da meslek eğitimin ne kadar önemli olduğunu Türk medyası ele almalı. Ve insanları bu konuda bilgilendirmeli. 8 ya da 10 yıllık okul eğitiminin yetersiz olduğunu da aktarabilmeli. Başarının arkasında meslek eğitimi olduğu duyurulmalı" açıklamasında bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti konusunda bilgi sahibi olmadığını vurgulayan Münterfing, "Başbakan Angela Merkel'in Türkiye'de neler konuşacağını ben bilemem ve bu benim konum değil. Ancak Avrupa Birliği ve dünyayı ilgilendiren konuların yanı sıra, Türkiye'de insan haklarını da konuşacaklardır" açıklamasında bulundu. Lübnan konusuna da değinen Başbakan Yardımcısı, "Biz Almanya olarak Lübnan'a yardım konusunda açık ve hazır olduğumuzu anlattık. Önceliklerimizi de öne sürdük. Almanya için bu büyük ve önemli bir karar. Ancak bunun biçimi önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. İsrail Başbakanı'nın, Almanya'nın katkısını memnuniyetle karşılayacaklarına dair açıklama ise bizi rahatlattı" diye belirtti.

Almanya'da yarın da devam edecek olan Açık Kapı Günü'nde başta başbakanlık olmak üzere tüm bakanlıklar halk tarafından gezilebilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title