Haberler

Belediye Başkanlığı'nı Kardeşinden Devraldı

Giresun'un Espiye ilçe belediyesinde devir teslim töreni düzenledi.

Giresun'un Espiye ilçe belediyesinde devir teslim töreni düzenledi.

Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde yeniden aday olmazken, AK Parti Espiye'den ağabeyi eski Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere'yi aday gösterdi. Karadere, Pazar günü yapılan seçimlerin ardından 5 bin 367 oy alarak belediye başkanı seçildi.

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından ise Espiye Belediyesi'nde devir teslim töreni düzenledi. Törende konuşan Belediye Başkanı Erol Karadere, "10 yıl boyunca sürdürdüğüm bu kutsal görevde bana destek verenlere teşekkür ediyorum" diyerek "Bu süre içinde herkese eşit şekilde hizmet etmeye ve layıkıyla yapmaya çalıştım. Aldığım konumdan daha iyi konuma getirmenin gururuyla bugün görevimi çok değerli ağabeyime teslim edeceğim. Bu görevdeyken ağabeyimin bana desteği hiçbir zaman eksik olmadı. Herkes görevi bırakırken üzüntü ve burukluk yaşar, ancak benim yaşadığım sevinç bir başka. Çünkü böyle bir ağabeyim olduğu için her zaman gurur ve onur duydum, her zaman şükrediyorum. Bugün teslim alacağı belediye başkanlığı görevini de inanıyorum ki benden daha üstün bir gayretle hizmet edecek, hiçbir zaman adalet çizgisinden ayrılmayacak. Bu hizmet kervanını daha güzel şekilde devam ettirecek. Ben bu 10 yılımı alnım dik olarak tamamladım ve bu görevi ağabeyim Mustafa Karadere'ye teslim etmenin gururunu yaşıyorum. Ağabeyime başarılar diliyorum" dedi.

Mustafa Karadere ise yaptığı konuşmada "Kardeşinden belediye başkanlığını almak belki de Türkiye'de ilk. Çok zor, duygularla anlatılmaz. Kader demek böyleymiş. Oy veren vermeyen tüm Espiyeli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Aldığımız sorumluluk çok büyük. Bundan sonra hepinizden destek ve dua bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Karadere Erhan Erol Ak Parti Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title