Haberler

Bebeklerede Göz Hastalıklarını Erken Teşhis İmkanı

Van'da Özel Bir Tıp Merkezi Tarafından Japonya'dan Getirtilen Cihaz Sayesinde Bebek ve Çocukların Göz Ölçümleri Yapılabilecek.

Van'da özel bir tıp merkezi tarafından Japonya'dan getirtilen cihaz sayesinde bebek ve çocukların göz ölçümleri yapılabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Özel Van Akademi Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Karaca, Plus Optix teknolojisi sayesinde bebek ve çocuklarda göz tembelliğinin erken dönemde tespit edilebileceğini söyledi. Daha önce bebek ve çocuklarda erken teşhisi yapılamayan bazı rahatsızlıkların cihaz sayesinde tespit edileceğini ifade eden Karaca, "Bu cihazla, bebek veya çocuk annenin kucağındayken bile 1 metre uzaktan ölçüm yapılarak çocuktaki miyop, hipermetrop, astigmat ve şaşılık miktarı

otomatik olarak ölçülebilmektedir. Bu sayede göz tembelliği yapabilecek nedenler erken dönemde tespit edilebilmekte ve gerekli tedavi düzenlenerek göz tembelliği önlenebilecektir" dedi.

(ŞAK-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title