Haberler

BDP'li Kışanak Siirt'te, Hasip Kaplan Şırnak'ta Yol Kapattı

BDP eski eşbaşkanı ve Siirt bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak, Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek, "Başbakan Suriye ve Libya'ya akıl vermeye çalışıyor.

Bdp eski eşbaşkanı ve Siirt bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak, Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek, "Başbakan Suriye ve Libya'ya akıl vermeye çalışıyor. Sivil halka karşı silah kullanmayın diyor. Başbakan; aklın varsa kendine kullan" dedi. Siirt'te bağımsız adayı Gültan Kışanak, Siirt-Eruh yolunda, Şırnak bağımsız adayı Hasip Kaplan ise Silopi İlçesi'ni Habur'a bağlayan karayolunda sivil itaatsizlik kapsamında oturma eylemi yaparak yolu bir süre trafiğe kapattı.

Sabah erken saatlerinde Siirt'e gelen Kışanak, seçim çalışmalarını yürüttü. Daha sonra partililer ile birliket Eruh yolunda oturma eylemi yapan Kışanak, BDP'nin kurduğu demokratik çözüm çadırlarına yapılan polis baskınları nedeniyle Başbakan Erdoğan'a ağır suçlamalarda bulundu. Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak ve yaklaşık bin partili ile birlikte çadırın söküldüğü alandan parti binasına kadar yürüyüş yapan Kışanak, burada bir konuşma yaptı. Kürt halkının yapılan baskıya direneceğini belirten Kışanak, çadırlara yönelik baskınları da 'korsan' diye nitelendirdi. Kışanak, "Ancak va ancak korsanların yapacağı bir iştir. Sayın başbakanın bu talimatı verenlerin, bu halkın çözüm iradesine tahammül etmeyenlerin, bundan sonra halkımız tarafından 'korsan' olarak anılacaklarını buradan ifade etmek istiyorum. Demokrasilerde, demokratik ülkelerde, insanlar taleplerini ifade eder, konuşur, tartışır, protesto eder. Beğenmediğini kınar, karşı çıkar, yönetenler de bundan ders çıkarır. Ancak demokrasi böyle gelişebilir. Buna tahammül etmeyenler, Türkiye'yi bir korsan devlet yaklaşımına mahkum edenler, ağızlarına demokrasiyi almasınlar. Başkalarına akıl vermesinler. Başbakan Libya'dan sonra Suriye devlet başkanına da akıl veriyor. 'Halka karşı silah kullanmayın. Halkın taleplerine dikkat edin, onları dinleyin' diyor. Başbakan aklın varsa kendine kullan. Bu ülkenin 40 bin cana mal olmuş, büyük bir sorununu çözmek için demokrasi içerisinde, demokratik direniş hakkımızı kullanıyoruz. Sadece ve sadece artık hiçbir kimsenin burnu dahi kanamasın diye, bu sorunu çözelim diye taleplerimizi söylüyoruz" dedi.

Siyaset yapma haklarının olduğunu hatırlatan Kışanak, Başbakan Erdoğan'ın taleplerini görmezden geldiğini belirterek, şunları söyledi: "Siyaset yapıyoruz, seçim sürecinde siyaset yapmayacağız da ne zaman yapacağız? Ama başbakan burada demokrasiye gözünü kulağını kapatıyor. Halkın taleplerini görmezlikten geliyor. Halkın üzerine polisi, gaz bombasını, jopu gönderiyor. Bu başbakana buradan bir kez daha sesleniyoruz; bizim çok güzel bir atasözümüz var, korkunun ecele faydası yok. Biz korkmuyoruz. Demokrasi için, barış için ödememiz gereken bedel neyse, bugüne kadar ödedik, bundan sonra da ödeyeceğiz. Sözün anlamı şudur; vakti gelmiş gerçekleşecek bir şeyin önünde duramazsınız demektir. Başbakana buradan sesleniyoruz; çözümün vakti geldi, sen korksan da korkmasan da, terör estirsen de estirmesen de, korsanlık yapsan da, bu ülkeye çözüm gelecek. Demokratik çözüm çadırlarında taleplerimizi kamuoyuyla paylaştık. "

"MÜDAHALE DEVAM EDERSE AYNI ŞEKLİDE CEVAP VERİRİZ"

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Çalışkan Beldesi'nde parti binasının açılışını yapan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, dönüş yolunda Habur Yolu üzerinde araçlarından inerek, partililerle birlikte sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında yürüyüşe geçti. İlçe girişindeki Üçyol mevkiinde kısa süreli oturma eylemi yapan Kaplan ve beraberindekiler daha sonra demokratik çözüm çadırına kadar tekrar yürüdü.

Demokratik çözüm çadırı içerisinde Kürtçe yaptığı konuşmada Kaplan, çadıra her hangi bir müdahale yapılması durumunda kendilerinin de aynı sertlikte cevap vereceklerini söyledi. Kaplan, "Çadırlarımıza yapılan baskınlardan dolayı 600 araba, Habur yolunda kontak kapattı. Biz bunu diyoruz; Sivil itaatsizlik eyleminin önüne kimse geçemez. Şartlarımız yerine getirilmezse, tutuklu arkadaşlarımız serbest bırakılmadıkça, sivil itaatsizlik eylemimize devam edeceğiz, hayatı durduracağız. Çadırlarda kalacağız, yollarda duracağız. Halkımız haklıdır, müjdemiz de yakındır" dedi.

Konuşmanın ardından BDP'li Kaplan, çadırda bir süre oturduktan sonra BDP Silopi ilçe binasına geçti.

(Siirt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title