Haberler

Baykal: Parti Kapatılmasından Memnuniyet Duymuyoruz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Demokratik Bir Siyasal Ortamda Herhangi Bir Siyasi Partinin Kapatılmasından Memnuniyet Duymanın Söz Konusu Olamayacağını Belirterek, 'Ben AKP'nin Kapatılması Talebinin, Ciddi Bir İddianameyle, Önemli Deliler Ortaya Konularak, Resmi Sürecin İçine Çekilmiş Olduğunu Gördüğümüz Zaman Gerçekten Derin Üzüntü Duydum. Bu Üzüntü Çok Doğaldır' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, demokratik bir siyasal ortamda herhangi bir siyasi partinin kapatılmasından memnuniyet duymanın söz konusu olamayacağını belirterek, ''Ben AKP'nin kapatılması talebinin, ciddi bir iddianameyle, önemli deliler ortaya konularak, resmi sürecin içine çekilmiş olduğunu gördüğümüz zaman gerçekten derin üzüntü duydum. Bu üzüntü çok doğaldır'' dedi.

Baykal, Star TV'nin Ana Haber Bülteni'ne katılarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Baykal, ''Siyasi partilerin kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine ise ''Hiçbir şekilde demokratik bir siyasal ortamda herhangi bir siyasi partinin kapatılmasından memnuniyet duymak söz konusu değildir. Ben AKP'nin kapatılması talebinin, ciddi bir iddianameyle, önemli deliler ortaya konularak, resmi sürecin içine çekilmiş olduğunu gördüğümüz zaman gerçekten derin üzüntü duydum. Bu üzüntü çok doğaldır'' diye konuştu.

Davaya ilişkin sürecin iktidar partisinin reform getiren kararları almasında bir sorun yaratıp yaratmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Baykal, şunları kaydetti:

''Hukuk sürecinin zamanlamasıyla ilgili çok değerlendirme yapılıyor. Bu, tartışmaya açık bir konudur, ama ben bu konuda harekete geçen yargı mercilerinin herhangi bir siyasal değerlendirmeyi dikkate alarak hareket ettikleri kanısında değilim. Böyle bir işaret yok. Hukukçular savcılar; kendi çalışmalarının onları getirdiği noktada Anayasa'nın kendilerine verdiği görevin gereği olarak yapmak zorunda olduklarını düşündükleri işi yapıyorlar. Bir yerden talimat alarak, bir yerin planlamasıyla ortaya çıkan bir durum söz konusu değildir kanaatindeyim.''

Anayasa'nın ilkeleri ve bu ilkeler doğrultusunda belli organlara verdiği görevler ve bu görevleri yerine getirmek zorunda olanlar bulunduğunu belirten Baykal, ''Bu manzara karşısında sessiz kalmak imkanını bulamadıkları için muhtemelen harekete geçmişlerdir. Bu konuda şunu toplumumuz güvenle görebilmelidir; Türkiye'de yargı işliyor, yargıya bir siyasi müdahale, bir siyasi yönlendirme, bir siyasi talimatın söz konusu olduğunu kesinlikle aklımdan geçirmiyorum. Bu bir hukuki tabloyla karşı karşıyayız'' diye konuştu.

Baykal, iddianamede kullanılan dilin Başsavcı'nın daha önce hazırladığı iddianamelerde kullanılan dilden farklı olduğu şeklindeki yorumların hatırlatılması üzerine de Başsavcılığın bir kurum olduğunu, çalışmanın bir ekip tarafından yapılmış olabileceğini ifade etti. Bunların çok uygun olmayan spekülasyonlar olduğunu kaydeden Baykal, ''Önümüzdeki iddianame; hukuki bir iddianamedir, siyasi amaçlı, husumet duygusuyla hazırlanmış, duygusal reaksiyonları yansıtan bir iddianame değildir. Objektif, hukuki ve sorumluluk sınırları içinde hazırlanmış bir iddianamedir'' dedi.

''İddianamenin halkın iradesine yönelik olduğu'' şeklindeki yorumların hatırlatılarak, düşüncelerinin sorulması üzerine ise Baykal, bu tepkilerin aslında ortaya çıkan iddianame ile nasıl bir hassasiyetin harekete geçtiğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title