Haberler

Baykal'dan Hükümete "Seçim Ekonomisi" Eleştirisi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ekonomide Yaşanan Son Gelişmelerin Kaygı Verici Olduğunu Söyledi ve Hükümetin Seçim Ekonomisi Uygulama Hazırlığı İçinde Olduğunu Söyledi. Baykal, "Gidişat, Seçim Ortamına Doğru Olabilir. Bunlara, "Her Şeyi, Ekonominin Gerektirdiği Biçimde Değil, Benim Seçim Hesabımın Gerektirdiği Şekilde Kullanmalıyım' Anlayışı Egemen Olmuştur" Diye Konuştu.

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ekonomide yaşanan son gelişmelerin kaygı verici olduğunu söyledi ve Hükümetin seçim ekonomisi uygulama hazırlığı içinde olduğunu söyledi. Baykal, "Gidişat, seçim ortamına doğru olabilir. Bunlara, "her şeyi, ekonominin gerektirdiği biçimde değil, benim seçim hesabımın gerektirdiği şekilde kullanmalıyım' anlayışı egemen olmuştur" diye konuştu.

ANKARA (ANKA )- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ekonomide yaşanan son gelişmelerin kaygı verici olduğunu söyledi ve Hükümetin seçim ekonomisi uygulama hazırlığı içinde olduğunu öne sürdü.

Deniz Baykal, partisinin Meclis Grubu'nda konuştu. 19 Mayıs 1919'un önemine işaret eden Baykal, günümüzde "Mustafa Kemal'i" içine sindiremeyenler bulunduğuna dikkat çekti. Gençlerin sorunlarına işaret eden Baykal, işsizlik ve eğitim sorunlarından, en fazla gençliğin etkilendiğini söyledi.

-TARIM KURULTAYI-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, tarımda yaşanan gelişmelere dikkat çekmek üzere 4 Haziran'da Şanlıurfa'da "tarım ve çiftçi" kurultayı yapacaklarını belirtti. Dünyanın, tarımın değerini yeniden keşfettiğini ifade eden Deniz Baykal, düzenleyecekleri kurultayda kuraklığı yerinde inceleyeceklerini ve çözüm önerileri gündeme getireceklerini kaydetti. Baykal, tarım kurultayının ardından da CHP Merkez Yönetim Kurulu'nu, 5 Haziran'da Diyarbakır'da yapacaklarını kaydetti.

-"SEÇİM EKONOMİSİ"-

Baykal, konuşmasında ekonomide yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Ekonomide yaşanan gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirten Baykal, TÜİK ve Merkez Bankasının hazırladığı Tüketici Güven Endeksi'nin düşüşte olmasının da kaygı verici olduğunu kaydetti.

Hükümetin, "seçim ekonomisi" uygulama hazırlığı yaptığını ileri süren Baykal, "Gidişat, seçim ortamına doğru olabilir. Bu gidişat karşısında, "aman elde, avuçta ne varsa, her şeyi, ekonominin gerektirdiği biçimde değil, benim seçim hesabımın gerektirdiği şekilde kullanmalıyım' anlayışı, düşüncesi bunlara egemen olmuştur" dedi.

-TUZLA'DA YAŞANANLAR-

Baykal, konuşmasında Tuzla Tersanelerinde yaşanan ölümlere de değindi. Bu ölümlerin, "iş kazası" olarak tanımlanamayacağını söyleyen Baykal, şunları söyledi:

"Bazı tersaneler var ki ölümler tesadüf değil, art arda facialar yaşanıyor. Bunların karşısında iktidar yetkililerinin üzüntülerini beyan etmesi önlem değil, bu sorunun çözüme ihtiyacı var. Hiçbir önlem alınmazsa bunların artacağı açık. Bu tablo karşısında, gerçekleşecek ölümlerin sorumlusu kim olur? Tedbir alması gerekirken, almayanlar değil mi? Önlem alacaksınız, alamıyorsan, orada kalamazsın, gideceksin."

-KATILIMLAR-

Öte yandan yerel seçimlere dönük çalışmaları sürdüren CHP yönetimi, partiye katılımlarla moral buldu. Grup toplantısında, CHP'ye katılan isimleri Deniz Baykal açıkladı. Tekirdağ'ın Mürefte Beldesinin DP'li Belediye Başkanı Abdullah Erçin, Tekirdağ'ın Yeniçiftlik ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Kadir Ünal, Zonguldak Ereğli'nin DP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nin DSP'li Belediye Başkanı Emin Halebaş CHP'ye katıldılar. Baykal, belediye başkanlarıyla birlikte poz verdi. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title