Haberler

Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak Sertifika Dağıttı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Hükümet Olarak Mesleki Eğitime Büyük Önem Verdiklerini Belirterek 21. Yüzyılın Bilgiyi Elinde Tutanların Yüzyılı Olacağını Söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Hükümet olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini belirterek 21. yüzyılın bilgiyi elinde tutanların yüzyılı olacağını söyledi.

Bakan Özak, Kalekim A.Ş.'nin Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğiyle Trabzon'daki ustalar için düzenlediği dıştan ısı yalıtımlı uygulama kursunun sertifika törenine katıldı. Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'ndeki törende konuşan Bakan Özak, ekonomide vasıflı insana ihtiyaç duyulduğunu belirterek bu tür kursların önemine değindi.

Hükümetin mesleki eğitime büyük önem verdiğini dile getiren Bakan Özak, "21. yüzyıl bilgiyi elinde tutanların yüz yılı olacak. Özellikle mesleki eğitim alanındaki çalışmalar hükümetimizin de öncelikli hedefleri arasında. Geçtiğimiz dönemde ekonomiyi güven ve istikrara dayalı, sağlam bir alt yapıya kavuşturduk. İnsanı, parayı ve zamanı iyi yönetirseniz, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele ederseniz halkın da duasını arkanıza alırsanız" dedi.

Önümüzdeki dönemde özellikle sosyal konulara ve istihdama ağırlık vereceklerinin altını çizen Bakan Özak, büyük önem taşıyan istihdam paketinin de yakında Bakanlar Kurulu tarafından açıklanacağını söyledi. Yaklaşık 2 buçuk milyon kişinin istihdam edilmesine rağmen her yıl 700 bin kişinin iş talep ettiğini belirten Bakan Özak, işsizliği yüzde 10'nun altına düşürmekte zorlandıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve İl Başkanı Muhammet Balta, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Bakan Özak daha sonra beraberindekilerle birlikte merkez Pelitli beldesi ve Değirmendere mahallesinde yapılan gençlik merkezlerinin açılışı törenlerine katıldı. Büyük bir genç nüfusu barındıran Türkiye'de gençlerle büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Özak, Trabzon'daki yatırımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bakan Özak, daha sonra gençlik merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi.

(BK-MU-Y) 22.03.2008 18:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title