Haberler

Batman'da "Hepatit B" Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Viral Hepatitle Savaşım Derneği (Vhsd), Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde Hepatit B'yi Tanıtmak Amacıyla Başlattığı Kampanya Çerçevesinde Batman'da Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi.

Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD), Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde Hepatit B'yi tanıtmak amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Batman'da bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Otel Asko'da yapılan toplantıda konuşan Manisa Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Selma Tosun ve Batman Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Afet Erbay, Hepatit B hastalığının dünyada yaygın olarak görülen bulaşıcı hastalıklardan birisi olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, Hepatit B'nin kan ve vücut sıvılarıyla bulaştığını, çok eşlilik ve cinsel ilişki yoluyla, hamilelik sırasında anneden bebeğe bulaşmasıyla ve steril olmayan mikroplu malzemelerle

yapılan diş tedavileri, kuaförlerde ustura manikürle, kulak delme, toplu sünnet, kan kardeşliği, aynı enjektörle birden fazla kişiye iğne yapılmasıyla bulaşabildiğini kaydetti. Ayrıca hastalıklı bir kişiyle aynı evi paylaşanların risk grubunda olduğunu dile getiren uzmanlar, güvenilir ve etkili bir Hepatit B aşısının 15 yıldır var olduğunu, yapılacak bir aşıyla Hepatit B'den korunulabileceğini belirtti. Uzmanlar, hastalığın tedavisinin mevcut ilaç ve yöntemlerle mümkün olduğunu vurguladı.

(MŞY-AYŞ-NK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title