Haberler

Başsavcı Öncel, Basın Mensuplarıyla Vedalaştı

MUŞ(AA) - Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Bulanık Cumhuriyet Başsavcısı Velat Öncel, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla vedalaştı.

MUŞ(AA) - Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Bulanık Cumhuriyet Başsavcısı Velat Öncel, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla vedalaştı.

Makamında gazetecilerle bir araya gelen Öncel, Bulanık'taki 2 yıllık görev süresinin sona erdiğini, hizmet nöbetine Adıyaman'da devam edeceğini söyledi.

İlçedeki görev süresi içinde ciddi soruşturma ve yargılamaların yapıldığını anımsatan Öncel, "En büyük sıkıntımız adliye binamızın yetersiz olmasıydı. Gitmeden önce yeni adliye binasının Selçuklu mimarisiyle projesini hazırladık, onaylandı. Binanın en kısa zamanda tamamlanmasını temenni ediyorum. Ciddi sıkıntılar vardı ve onları aştık. Adli görevlerimiz dışında kültür sanat faaliyetlerimiz oldu. Oyunlar sergiledik. Sosyal yardım kapsamında kermeslerimiz oldu. Dolu dolu bir 2 yıl geçirdik." diye konuştu.

Görev süresi içinde kimseye kin duymadıklarını, terör ve önemli soruşturmalara bakan savcılarla sürekli istişare içinde olduklarını vurgulayan Öncel, şöyle devam etti:

"Kolluğun veya bir başkasının getirdiği bilgi ile yetinmeyip birkaç kanaldan bilgi almak sureti ile kişiler hakkında arama, gözaltı, tutuklama tedbirlerine müracaat ettik. Yapılabilecek en iyi soruşturmaları yaptığımıza inanıyorum. Yanlışlarımız ve eksiklerimiz mutlaka olabilir. Ama hukuk veya delil neyi gerektiriyorsa kişilerin lekelenmeme hakkını çok ciddi anlamda gözeterek kuvvetli delil olmayanları bir tarafa bırakıp, kuvvetli delil ve şüphe olanlara yöneldik. Olabildiğince adil bir süreci idare ettiğimize inanıyorum."

Gazeteciler de Başsavcı Öncel'e yeni görev yerinde başarı diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Adıyaman Başsavcı Bulanık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title