Haberler

Başkan Ömer Can'dan Kilit Taşı Açıklaması

Gaziantep Merkez İlçe Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, İlçede Cadde ve Sokaklara Kilit Taşı Döşediklerini ve Bu Uygulamanın Asfalta Göre Daha Sağlıklı ve Daha Ucuz Olduğunu Bildirdi.

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, ilçede cadde ve sokaklara kilit taşı döşediklerini ve bu uygulamanın asfalta göre daha sağlıklı ve daha ucuz olduğunu bildirdi.

Can, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Şahinbey Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı 552 konutun yeni hizmet binasında düzenlenen kura çekiliş töreninde yaptığı açıklamada, kilit taşı konusunda belediyeye ve kendisine yöneltilen eleştirilere açıklık getirdi. Can, kilit taşını ne oğlundan ne de başka bir yakınından almadıklarını, bu işin İller Bankası tarafından yürütüldüğünü belirtti. Can, "Biz ilçemizdeki yaşantıyı daha da kaliteli hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalardan en önemlilerinden birisi de kilit taşı çalışmalarıydı. Bu konuda iş yapamayacak kadar çapsız kişiler tarafından çalışmalarımız engellenmek istedi. Birileri, çalışmalarımızı engellemek, bizi yıpratmak için bu konuda dedikodular çıkardı. Biz meyveli bir ağacız, onun için de taş atan çok oluyor. Ancak biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Çıkarılan dedikoduların hiç birisinin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Can, "Bir kere biz kilit taşını kendimiz satın almıyoruz. Projeyi hazırlıyoruz, İller Bankası'na müracaat ediyoruz. İller Bankası da projeyi inceledikten sonra işin ihalesini Türkiye genelinde yapıyor. Yani bizim elimiz hiç bir şekilde paraya değmiyor. Hem kilit taşı asfalta göre yüzde 40 daha ucuz ve bu işin ihalesini İller Bankası yapıyor, biz değil. Asfalt; ülkemize ithal geliyor ve kanserojen etkisi var. Bizim bölgemiz çok sıcak bu sıcaklık asfalt için de önemli bir dezavantaj oluşturuyor. Hem asfalt yapılan yerlerde su yeraltına inmiyor ve dolayısıyla kuyular kuruyor" diye konuştu.

Can, kilit taşının asfalta göre yüzde 40 daha ucuz olduğunu ifade ederek, "Kilit taşı döşenen bir yolda arıza meydana geldiğinde, taşlar yerinden sökülerek arıza gideriliyor ve çıkarılan taşlar tekrar yerine konuluyor. Yani aynı malzeme defalarca kullanılabiliyor. Asfalt olan bir yolda ise arıza meydana geldiğinde asfalt sökülüyor ve sökülen asfalt bir daha kullanılmıyor. Sökülen yere yama yapılıyor ve bu yama da uzun süreli kalmıyor" şeklinde konuştu.

(OÇ-OÇ-Y) 24.04.2008 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title