Haberler

Başkan Mutlu: "Erdemli'de Susuzluktan Bir Tane Fidan Kurusun Başkanlıktan İstifa Ederim"

Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Musa Mutlu, Katıldığı Sondaj Kuyusu Açılış Töreninde, "Erdemli'de Susuzluktan Bir Tane Fidan Kurusun Başkanlıktan İstifa Ederim" Dedi.

Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Musa Mutlu, katıldığı sondaj kuyusu açılış töreninde, "Erdemli'de susuzluktan bir tane fidan kurusun başkanlıktan istifa ederim" dedi.

Barbaros Mahallesi'nde 2 adet sondaj kuyusunun açılış töreninde konuşan Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, yurdun birçok bölgesinde susuzluktan ekili arazilerin kuruduğunu belirterek, "Erdemli Belediyesi ekiplerinin su sıkıntısına erken önlem almak üzere yaptıkları çalışma ve alınan erken tedbirler sonucunda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da içme ve tarımsal sulamada susuzluk yaşanmayacak. Eğer içme ve sulama suyunda sıkıntı yaşanır da susuzluktan dolayı bir tane dahi fidan kurursa belediye başkanlığından istifa ederim. Ben halkıma su sıkıntısı yaşatmayacağım" diye konuştu.

İlçe merkezinde yaklaşık 15 bin dönüm tarım arazisinin sulandığını, bunun yarısının cazibe ile getirilen suyla, yarısının da ilçenin belirli noktalarına vurulan sondaj kuyularından çıkarılan suyla sulandığını ifade eden Mutlu, "Küresel ısınmadan dolayı yaşanabilecek su sıkıntısına erken önlem alarak mevcut 3 tane sondaj kuyusuna ek olarak Barbaros Mahallesi'nde de 2 tane sondaj kuyusu açtık" dedi.

Her iki kuyudan saniyede çıkarılan 50 litre suyla 4 bin 500 dönüm arazinin sulanacağını dile getiren Mutlu, Erdemli'ye 60 kilometre mesafede bulunan Sorgun köyü yakınlarındaki Değirmenbaşı mevkisinden saniyede 200 litre kaynak suyu getirerek, halkın hazır su almalarını ve damacanalarla evlerine içme suyu taşımalarına son vereceklerini kaydetti.

Yaklaşık 150 bin YTL'ye mal olan sondaj kuyuları, kurban kesilip, dua edilerek hizmete sunuldu.

(Oİ-MT-Y) 31.05.2008 18:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title