Haberler

Başkan Küçükler; "Büyükşehir Yasası İlçe Sorunlarına Merhem Olacak"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası'nın önemine dikkati çekerek, kanunun ilçelerin sorunlarına merhem olacağını söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası'nın önemine dikkati çekerek, kanunun ilçelerin sorunlarına merhem olacağını söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Uzundere ilçesinde bir dizi gezi ve incelemede bulundu. AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Kalaycı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, AK Parti Uzundere İlçe Başkanı Mustafa Altun ve diğer yetkililerin katıldığı ilçe gezisinde ilk olarak Uzundere Belediyesi ziyaret edildi.

Beraberindekilerle birlikte ilçe esnafını gezen Başkan Küçükler, daha sonra AK Parti Uzundere İlçe Başkanlığı'na geçerek partililerle buluştu. Küçükler, Uzundere gezisinde Gazeteci-Yazar M. Talat Uzunyaylalı'nın hazırlayıp sunduğu Uzundere Oturumu'na katıldı. AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ve Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy'un da katıldığı programda ilçe gezileri değerlendirildi.

Gazeteci Uzunyaylalı, programda gezilerde elde ettiği tespitleri kamuoyuna duyurdu. Uzunyaylalı, şunları kaydetti: "Benim ilçelerde yaptığım tespitlere göre ilçelerde yaşanan göç devam ediyor. İlçe ve köylerde yaşlı nüfus var, buna çare bulunması gerekiyor. İlçelerin büyük bölümündeki yapı stoku iyi değil. İmarlı bir ilçe görmedik. TOKİ bazı yerlerde atak yapmış ama yine de geleneksel yapı devam ediyor. Büyüyen Türkiye'nin ilçeleri bu şekilde olmamalı. İlçelerde genel bir temizlik sorunu var. İçme suyu problemi var. Hamam ve otel ihtiyacı ilçelerde ortaya sürülen eksiklikler arasında yer alıyor. İlçelerde meslek ve imam hatip liselerinin daha rasyonel olduğu ifade ediliyor ve okul yapısının da değiştirilmesi isteniyor. Bazı ilçelere Atatürk Üniversitesi girememiş. Her ilçede yüksekokul kurulması isteniyor. Bölgede maden yatakları olan ilçeler var, bunların Büyükşehir Yasası ile değerlendirilip değerlendirilmeyeceği merak ediliyor. İlçelerimizde hayvansal ve tarımsal ürünler doğru düzgün değerlendirilemiyor. İlçelerin birçoğunda cadde ve park sorunu var. Köylerde dağıtılan kömürle ilgili vatandaşların ciddi bir uyarısı var. Emekli olanların kömür yardımını alamadıkları ifade ediliyor. Köylerin boşalmasında taşımalı sistemin bir dezavantaj olduğu belirtiliyor. Çocuklarını okutmak için de köylü aileler şehre göçüyor. Kültürel ve sosyal faaliyetler yetersiz. Çocuk parkı olmayan ilçeler var."

Büyükşehir Yasası'nın önemi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, programda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası'nın ülke için büyük bir önem taşıdığını bildirdi. Yasanın getirilerine vurgu yapan Başkan Küçükler, şöyle devam etti: "Büyükşehir Yasası, ülkemiz için büyük bir önem arz ediyor. Bir aydan beri bütün ilçelerde bunu söyledik. Belediyecilik AK Parti belediyeciliğiyle kendisini ortaya koydu. 10 yıllık süreç içerisinde altyapıyla uğraştık. Yeni yeni vatandaşa merhem olabilecek güzellikler bu dönem de başlayacak. Yasayla artık ilçe belediyeleri Büyükşehir ile el ele vererek çalışmalara çıkış verecek. Bugün ilçe belediyelerin birçok sıkıntısı var, Büyükşehir olarak biz üzerimize alacağız bütün sorunları… Büyükşehir olmadan yapılamayacak işler var, mesela doğalgaz. İlçelerimizde inanılmaz potansiyel var, tanıtıma muhtaç olan işler var. İlçelerde hayvancılık çok iyi ama soğuk hava deposu yok. İlçe gezilerimizden önce teknik ekiplerimizi buralara gönderdik. Onlar raporları hazırlayıp bize sundular. Biz alana inelim diyerek ilçeleri gezdik. Ciddi manada notlar aldık. Önceki raporla kendi tespitlerimizi değerlendirdik. 2014'ü beklemeden ilçelerimizin sıkıntılarını çözmek için çalışmaları başlatıyoruz. Dolayısıyla şunu söylüyoruz: Büyükşehir Yasası ilçe sorunlarına merhem olacak."

Parlamenter Yılmaz müjde verdi

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz da, Uzundere Oturumu'nda Erzurumlulara müjde verdi. Parlamenter Yılmaz, Kurban Bayramı öncesi yaşanan gelişmeleri şöyle ifade etti: "Biz geçen yıllarda hayvan değerlerinin çok aşağı olduğunu tespit ettik. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı, Mehmetçik Vakfı ve diğer derneklerle sözleşme yaptık. Et ve Balık Kurumu bin 500'e yakın kurban kesimini Erzurum'da yapılacak. Üç gün kesim yapılacak. İlçeler arasında yapılan nakillerde artık tarım müdürlüklerinden belge alınmayacak. İller arasındaki nakillerde alınacak belge… Narman'da dolu ve selden zarar gören çiftçilerimiz vardı. İlçede 17 köy zarar gördü. Bakan Bey ve Müsteşarımızla görüştük. Hangi ilçede olursa olsun Bakanımız söz verdi, çiftçilerin borçlarının erteleneceğini söyledi."

İlçe gezilerinin önemine dikkati çeken Vekil Yılmaz, "Büyükşehir Belediye Başkanımız ilçeleri bitirdi. İl teşkilatı ve Erzurum Milletvekilleri olarak ilçeleri geziyoruz. Meclis tatil olunca seçim bölgemiz Erzurum'a geldik. Vatandaşlarımızın sorunları dinledik" diye konuştu.

Uzundere, turizm bölgesi ilan edilecek

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy da, ilçe gezilerinden ötürü Başkan Küçükler'e teşekkür etti. İlçe belediyeleri arasında sosyal medyayı iyi kullanan başkanlar arasında yer alan Başkan Özsoy, ilçe tanıtımını sosyal medyada da yaptıklarını anımsattı.

Uzundere'nin turizm bölgesi ilan edileceğini ifade eden Özsoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal medya çok önemli, her fırsatta kullanmaya çalışıyoruz. Uzundere'ye biz yeşil cennet diyoruz. İki ay içerisinde Uzundere'nin büyük bir kısmı Bakanlar Kurulu kararıyla turizm bölgesi ilan edilecek. Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü'nü rekreasyon alanı olarak planlayacağız. Çamlı Yamaç Köyü'ndeki Öşvank Kilisesi'nin rolöve çalışmaları devam ediyor, 2014'te onarım çalışmasına başlayabiliriz. Uzundere'nin bahçe bitkileri Erzurum Hali'ne geldiğinde fiyatları terbiye eder bir kudrete erişmiştir. İlçemizde Türkiye'nin ilk organik ürün belgeli pekmez fabrikasını açtık. Çalışmalarımız devam ediyor."

Uzundere Oturumu'na ev sahipliği yapan ilçe halkı daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Ramazan etkinliğine katıldı. Yoğun ilginin gösterildiği eğlence programında yöre sakinleri gönüllerince eğlendi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title