Haberler

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener: "TMSF Bağımsız Çalışır"

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, TMSF'nin Merkez Medya Grubu'nun Yönetimine El Koymasıyla İlgili Olarak "TMSF Bağımsız Bir Kuruluştur. Hukukun Gereklerine ve Gelişmelere Göre Ne Yapılması Gerekiyorsa Bu Kurul Kararlarını Alır ve Yerine Getirir" Dedi. Şener, Operasyondan Önce Bilgilendirildiğini Belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, TMSF'nin Merkez Medya Grubu'nun yönetimine el koymasıyla ilgili olarak "TMSF bağımsız bir kuruluştur. Hukukun gereklerine ve gelişmelere göre ne yapılması gerekiyorsa bu kurul kararlarına alır ve yerine getirir" dedi. Operasyondan önce TMSF tarafından bilgilendirildiğini ifade eden Şener, "İlgili bakan olarak ben ve hükümet de bu kurulların, hukukun gereklerine göre görevlerini yapmalarına imkan sağlarız. Bu kurullar iyi çalıştığı zaman yapılması gerekenlerin önemli bir yeri yerine getirilmiş olur" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Şener, Bakanlar Kurulu'nun 9 saat süren toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Kurul çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fon'un Sabah gazetesi ve ATV'ye el koymasıyla ilgili bir soru üzerine Şener, şunları söyledi:

"TMSF bağımsız bir kuruluştur. Hukukun gereklerine ve gelişmelere göre ne yapılması gerekiyorsa bu kurul kararlarını alır ve yerine getirir. İlgili bakan olarak ben ve hükümet de bu kurulların hukukun gereklerine göre görevlerini yapmalarına imkan sağlarız. Bu kurullar iyi çalıştığı zaman yapılması gerekenlerin önemli bir yeri yerine getirilmiş olur.

Kamuoyuna bilgi verilmeden önce TMSF Başkanı tarafından bilgilendirildim. Ben de bilgi sahibi oldum. Ondan sonraki süreç, hukuk zemini içerisinde TMSF tarafından yönetilecek. Takvimle ilgili bir bilgi almadım."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title