Haberler

Başbakan Erdoğan'dan 'Sınır Ötesi Operasyon' Değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın Kuzeyine Hava Operasyonunun Ardından Kara Harekatı Başlattığı Yönündeki İddiaları, "Ordumuz Gerekli Olan Neyse Bunu Yapmaktadır. Güvenlik Güçlerimiz Ne Gerekiyorsa Bundan Sonra da Bunu Yapmaya Devam Edecektir" Sözleriyle Değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine hava operasyonunun ardından kara harekatı başlattığı yönündeki iddiaları, "Ordumuz gerekli olan neyse bunu yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz ne gerekiyorsa bundan sonra da bunu yapmaya devam edecektir" sözleriyle değerlendirdi.

Sınır ötesi operasyon konusunda uluslararası camiada bütün altyapı çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Erdoğan, Irak yönetimine de, "Irak'ın toprak bütünlüğü üzerinde bizim asla olumsuz bir yaklaşımımız yoktur" mesajını verdi. Başbakan Erdoğan, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile yaptığı ortak basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil Dağı'ndaki PKK karargahlarına ve Irak'ın kuzeyindeki kamplara yönelik düzenlediği hava

operasyonunun ardından kara harekatı başlattığı yönündeki iddialara ilişkin net bir açıklama yapmaktan kaçındı. Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik olarak Meclis'ten büyük çoğunlukla kabul görmüş bir tezkere çıkardıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bu tezkere çerçevesinde hükümet olarak TSK'yı yetkilendirdiklerini kaydetti. Erdoğan, "Burada Irak'ın toprak bütünlüğü üzerinde asla bizim herhangi bir olumsuz yaklaşımımız yoktur. Iraklı sivil vatandaşlara karşı, oradaki dost ve kardeşlere karşı herhangi bir

olumsuz yaklaşımımız söz konusu değildir. Fakat PKK terör örgütüne yönelik oradaki kamplar bizim için daha önce de ifade ettiğim gibi bunlar teröristtir, bunlar bizim düşmanımızdır. Bu bizim ulusal birliğimizi tehdit etmektedir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin ulusal birliğini tehdit eden terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan doğan haklarını kullandığına işaret ederek, "Bu konuda siyasi, diplomatik, askeri, sosyal, ekonomik, ne tür tedbir varsa, bunların hepsini alıyoruz, alacağız ve kullanacağız" dedi. Erdoğan, uluslararası camianın Türkiye'ye verdiği desteğe de atıfta bulunarak, şunları söyledi:

"Uluslararası camiada bütün altyapı çalışmalarımızı yaptık. Şu ana kadar uluslararası camia bizim bu yaklaşımımızı haklı bulmuştur, desteklemiştir. Şu anda da ordumuz gerekli olan neyse bunu yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz ne gerekiyorsa bundan sonra da bunu yapmaya devam edecektir. Zira terör lokal, mevzi bir olay değildir. Uluslararasıdır. Uluslararası teröre karşı tüm uluslararası camia bu konuda 'Sizi destekliyoruz veyahut da bölücü terör örgütünü 'Biz PKK'yı terör örgütü ilan ettik' demekle bu

ifade samimi bir ifade olmamaktadır. AB, PKK'yı bölücü terör örgütü olarak ilan etmiştir. ABD, ilan etmiştir. 5 Kasım'da yapmış olduğum ziyaret sırasında da ABD Başkanı PKK'yı terör örgütü olarak ilan ettiği gibi 'PKK ABD'nin düşmanıdır, Irak'ın ve Türkiye'nin düşmanıdır' diye uluslararası camiaya bunu kendileri de ifade etmişlerdir. Gerekenler neyse şu ana kadar yapıldı. Bundan sonra da yapılmaya devam edecektir."

(DA-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title